- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Testul de inteligență de la Harvard care sucește mințile. Doar 10% reușesc! Poți să-l rezolvi?

28 Sep, 20:38 • Bugiu ⁠Ana Maria
Doar 90% dintre persoane reușesc să facă acest test de inteligență de la Harvard. Majoritatea a întâmpinat dificultăți în rezolvarea acestuia.
Testul de inteligență de la Harvard care sucește mințile. Doar 10% reușesc! Poți să-l rezolvi?

Un test de inteligență care ar fi fost folosit în timpul interviurilor pentru Universitatea Harvard a nedumerit nouă din zece persoane care l-au încercat. Doar 20% dintre studenții de la Harvard au trecut cu brio acest test IQ cu trei întrebări, potrivit stiripesurse.ro.

Imaginea, distribuită pe social media, arată antetul universității cu o problemă matematică scrisă cu cerneală roșie și neagră.

Întrebarea este următoarea: „7 bărbați au 7 soții. Fiecare bărbat și fiecare soție au șapte copii. Care este numărul total de persoane?“, este întrebarea buclucașă. Dar, spre deosebire de majoritatea chestionarelor, aceasta are două răspunsuri.

Te-ar mai putea interesa și: Până în 2030, soluțiile de comerț electronic care utilizează inteligenţa artificială vor ajunge la 16,8 miliarde dolari

foto:  test inteligență Harvard

Testul de inteligență de la Harvard care sucește mințile. Doar 10% reușesc! Poți să-l rezolvi?

Un test de inteligență, popularizat pe internet din 2021, a provocat confuzie și diverse răspunsuri printre utilizatori.

Întrebarea – „7 bărbați au 7 soții. Fiecare bărbat și fiecare soție au șapte copii. Care este numărul total de persoane?” – a generat răspunsuri variind de la 21 la 448 de persoane, cu unele estimări ajungând chiar la 700.

„Este doar un joc de cuvinte. Există mai multe răspunsuri și niciunul nu este greșit, cu excepția cazului în care nu ai făcut bine calculele”, a comentat o persoană pe rețelele sociale.

Un utilizator a spus că totul se reduce la modul în care interpretezi întrebarea – dacă fiecare bărbat are o soție, răspunsul corect ar fi 63, dar dacă te uiți la ea ca fiecare bărbat are șapte soții, răspunsul este 392.

„Este ambiguu; cred că asta era și ideea. Dar să presupunem că există doar șapte cupluri (șapte bărbați și șapte soții), ceea ce echivalează cu 14 persoane”, a spus un bărbat.

„Fiecare cuplu a avut șapte copii, deci 7×7=49 copii. Adăugați-i și rezultă 63 de persoane”, a mai spus cineva.

Dacă fiecare bărbat are șapte soții, totalul ar fi de 399 de persoane, calculând astfel: 7 bărbați + (7×7) soții = 49 soții, și adăugându-le la cei 7 bărbați.

Dacă fiecare dintre cele 49 de soții are șapte copii, rezultă 343 de copii, iar cei 7 bărbați au și ei 49 de copii, aducând totalul la 392 de persoane. Aceste ghicitori au rolul de a analiza problemele din perspective diferite și de a aplica gândirea critică, chiar dacă răspunsurile pot varia și nu sunt întotdeauna evidente.

Te-ar mai putea interesa și: Inteligența artificială va schimba lumea pe care o știm. Așa vor arăta filmele în viitor