- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Testul IQ care îți testează abilitățile intelectuale. Geniile rezolvă ecuația „11 + 1 = 5” în câteva secunde

12 Oct, 21:19 • Toma Anca
Există foarte multe teste care îți testează abilitățile intelectuale, iar specialiștii recomandă ca atât adulții, cât și copiii, să facă cel puțin unul pe zi. Această metodă stabilește gradul de inteligență al al unei persoane.
Testul IQ care îți testează abilitățile intelectuale. Geniile rezolvă ecuația 11 + 1 = 5 în câteva secunde

Abilitățile intelectuale pot fi testate prin diverse teste, cum ar fi cel de mai jos. Cu toate că pare simplu la prima vedere, ai nevoie de concentrare și de o gândire logică.

Citește și: Test IQ cu chibrituri. Mutați un singur băț pentru a corecta 3 + 3 = 9

Testează-ți abilitățile intelectuale rezolvând ecuația

Acest test măsoară capacitatea de raționament logic, dar și atenția la detalii. Doar o singură mutare de chibrit, poate rezolva ecuația, să fie corectă. Geniile reușesc în câteva secunde să aibă un răspuns corect. Dacă ai reușit, înseamnă că ai abilități foarte bune și o capacitate excelentă de observație.

Dacă nu ai reușit, te ajutăm noi să rezolvi ecuația. Așadar, trebuie să muți chibritul stând vertical din numărul 11 în mijloc, pe orizontală, transformând cifra 11 în cifra 4.

Un mit legat de testele de inteligență este acela că pot fi rezolvate în măsura în care IQ-ul personal ne ajută, însă cercetătoarea Angela Lee Duckworth are o altă părere: ,,Descoperirile arată că pentru a obţine un punctaj mare la testele de inteligenţă este nevoie atât de inteligenţă, cât şi de motivaţie. Rezultatele slabe la aceste teste pot fi datorate atât unei inteligenţe scăzute, cât şi a unei lipse de motivaţie”.

Pentru a ajunge la o astfel de concluzie, Angela Duckworth a cercetat 25 de studii realizate pe un eșantion de două mii persoane care a demonstrate că subiecții care au primit stimulente materiale (bani, dulciuri) au obţinut un punctaj mai mare.

Tags: