Angajatorii concediază tinerii din generația Z la o rată mai mare decât orice alt grup de oameni, la doar câteva luni după ce sunt angajați. Conform rapoartelor, 6 din 10 angajatori spun că și-au concediat deja lucrătorii din generația Z, angajați proaspăt ieșiți de pe băncile facultăților.
O platformă dedicată ajutării tinerilor profesioniști să intre pe piața muncii, denumită Intelligent.com, a chestionat aproape 1.000 de lideri de piață din Statele Unite și a constatat că deficiențele absolvenților din 2024 vor avea impact asupra viitoarelor generații, în ochii angajatorilor.
Citește și : Toți șoferii trebuie să știe asta! Mașinile noi pe benzină și motorină, eliminate: „Obiectivul din 2035 este crucial”
În plus, rapoartele arată că 1 din 6 șefi ezită să angajeze din nou absolvenți, 1 din 7 șefi a recunoscut că ar putea evita să angajeze absolvenți anul viitor iar trei sferturi din companiile chestionate au spus că angajarea absolvenților a fost nesatisfăcătoare.
Nemulțumirea angajatorilor față de tinerii de astăzi este legată de lipsa lor de motivație sau inițiativă, 50% din liderii chestionați declarând că acesta este motivul pentru care lucrurile nu au funcționat cu noul angajat, conform Microsoft Start.
Șefii au indicat, de asemenea, că generația Z este neprofesionistă, neorganizată și nu are abilități de comunicare, lucruri care sunt principalele motive care i-au făcut nevoiți să concedieze absolvenți.
Citește și : Un român în Germania și un neamț în România! Cine critică pe cine și cine laudă pe cine?
De asemenea, liderii au spus că s-au confruntat cu provocări tangibile ale generației noi, precum întârzierea frecventă la muncă și la întâlniri, nepurtarea de haine adecvate pentru birou și utilizarea unui limbaj neadecvat în cadrul spațiului de lucru.
În acest moment, peste jumătate din manageri au ajuns la concluzia că absolvenții nu sunt pregătiți pentru lumea muncii, în timp ce peste 20% spun că aceștia nu pot face față sarcinilor la lucru.