- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toamna nu mai vrea să vină! Datele meteo arată temperaturi ridicate din septembrie

17 Aug, 09:11 • Bugiu ⁠Ana Maria
Dacă ne uităm pe prognoza meteo din septembrie, pare că toamna nu mai vrea să vină pe meleagurile românești. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă valori termice ridicate.
Toamna nu mai vrea să vină! Datele meteo arată temperaturi ridicate din septembrie

Prognoza meteo din septembrie e departe de a arăta date „normale” pentru anotimpul tomnatic. Raportându-ne la anii anteriori, poate că de acum înainte, acesta va fi „normalul”. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă valori termice ridicate și mai târziu de 15 septembrie, informează bugetul.ro.

Pentru mulți români, septembrie este luna cu cele mai plăcute temperaturi. Doar că, anul acesta, Administraţia Naţională de Meteorologie  (ANM) ne oferă date care nu sunt pe gustul nostru, căci toamna pare că nu își va face apariția de luna viitoare.

Te-ar putea interesa și: Se anunță prăpăd! România e țara extremelor. Fenomenele meteo care vor lovi nordul și sudul

foto: meteo toamna

Datele meteo arată temperaturi ridicate din septembrie

În perioasa 19 august – 16 septembrie 2024 vremea va fi neobișnuit de caldă. Când vorbim de precipitații, meteorologii spun că acestea vor fi în funcție de regiune.

Vorba „a trecut Sf. Maria….” nu mai este valabilă în prezent, temperaturile au crescut mai mult decât de obicei încă din a doua săptămână a lui august. Regimul pluviometric din zonele vestice și nord-vestice va fi aproximativ la fel. 19 august aduce cu sine neobișnuitul. Dacă erați de părere, spre exemplu, că un weekend la munte, cu cortul, nu mai poate fi înfăptuit de la a doua jumătate a lunii, ei, bine, acum se poate.

Sudul țării va fi cel mai afectat de temperaturile ridicate. Precipitațiile vor fi normale aici, dar restul regiunilor țării vor rămâne în deficit.

Prima săptămână din luna septembrie, 2-9 august, menține termometrele cu indicatorul sus. Vremea se anunță la fel de călduroasă, poate chiar caniculară în sudul țării și, la fel ca în celelalte zile, ploile vor fi tot mai puține. Fermierii, agricultorii și toți oamenii care lucrează în domeniul agricol vor spera la „un strop de ploaie” pentru a salva ce a mai rămas după seceta din timpul verii.

Veștile nu sunt bune nici pentru săptămâna 9-15 septembrie, în ceea ce privește vremea. Datele meteo arată că, totuși, zonele sudice și sud-estice, chiar și la munte, vor avea parte de ploi câteva zile bune. Temperaturile, însă, se vor încadra între 28 și 29 de grade Celsius.

Te-ar putea interesa și: Meteo 13-15 august. Canicula revine puternic în România. Iată zonele afectate