Top Forbes creatori de conținut din lume. Publicația a urmărit cei peste 2,6 de milioane de followers care generează venituri de 700 milioane de dolari.
Forbes a făcut clasamentul celor mai importanți creatori de conținut din întreaga lume, iar anul acesta au analizat 50 de premiați cu peste 2,6 miliarde de urmăritori, care generează venituri de 700 milioane de dolari, iar Mr. Beast are 300.000.000 de urmăritori și venituri uriașe.
Pentru a clasa cei mai buni creatori ai lumii, Forbes a analizat date despre câștigurile estimate, numărul de urmăritori, ratele de implicare și activitățile antreprenoriale ale mii de personalități de pe internet cu ajutorul firmei de marketing pentru creatori.
Pe primul loc în Top Forbes este Mr. Beast care are peste 300 de milioane de urmăritori și cu câștiguri de peste 82 de milioane de dolari. Puterea și popularitatea lui provin din videoclipurile sale de mare producție și cascadorii cum ar fi supraviețuirea în Antarctica timp de 50 de ore și construirea unei fabrici de ciocolată Wonka.
În toamna anului 2016, Jimmy Donaldson era un simplu tânăr care posta videoclipuri pe Youtube, fără mari rezultate. Avea 18 ani și locuia alături de mama sa în Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, care nu a crezut în pasiunea lui.
Tânărul a abandonat facultatea după doar două săptămâni, fapt pentru care mama lui a decis să-l dea afară din casă. În loc să meargă la cursuri, își petrecea majoritatea timpului în mașina sa, editând videoclipuri. Deși nimeni n-a crezut în pasiunea lui, el declarând într-un podcast că oamenii din jur îi spuneau adesea „Tot ce faci este doar să vorbești despre videoclipuri pentru Youtube. Ești prea obsedat de Youtube. Fă-ți o viață”, el n-a renunțat.
La numai 25 de ani, acesta deține un imperiu în valoare de zeci de milioane de dolari, unii spunând chiar că ar putea fi de ordinul a peste 100 de milioane. L-a construit prin diferite experimente extrem de scumpe și uimitoare, alături de donații și acțiuni caritabile, precum operații pentru 1000 de persoane nevăzătoare.
Majoritatea videoclipurilor lui MrBeast încep cu el explicând care este ideea generală și ce urmează să se întâmple. El este înconjurat constant de o întreagă echipă, care este îmbrăcată complet cu haine inscripționate cu „MrBeast”.
Într-un clip de anul trecut, Donaldson leagă un agent FBI de un scaun, îi aruncă un cuțit și îi oferă acestuia 100 000 de dolari dacă reușește să îl prindă înainte de miezul nopții. O întreagă urmărire începe, alături de o deghizare și un avion privat, potrivit CNN.
Sara Fischer, reporter pentru Axios, spune că autenticitatea creatorului de conținut joacă un rol foarte important în cariera sa. Acesta reușește să prezinte oamenilor lucruri la care nu ar avea acces în viața de zi cu zi. După ce Beast a postat un videoclip în care a plătit 1 milion de dolari pentru a petrece o noapte într-un hotel, Fischer a spus:”Este un model foarte interesant, deoarece dai urmăritorilor acces către ceva ce nu ar vedea în viața reală. Mai cunoști pe cineva care a stat într-un hotel de 1 milion de dolari?”
Olatunji se află pe locul 2 în Top Forbes cu un număr de 112 milioane de următori și câștiguri de 24 de milioane de dolari. A început să reacționeze la jocurile video FIFA de pe YouTube în 2009, atrăgând milioane de adepți pentru umorul său ciudat. De atunci, a trecut de la comedian la concurent, transformându-se într-un rapper și boxeor, lansând două single-uri în 2023.
Pe locul 3 se situează Jake Paul care este și boxeur cu 66 de milioane de urmăritori și cu câștiguri de 34 de milioane de dolari, cunoscut în mediul online prin cascadoriile făcute pe Youtube, pentru tipurile ciudate de mâncare pe care le încearcă.
Și chiar dacă se situează pe locul 11, să-l amintim şi pe Khaby Lame. Pentru el tăcerea este de aur și i-a adus câștiguri de peste 16,5 milioane de dolari. S-a făcut remarcat prin tik-tokurile sale prin care prezenta diferite faze amuzante printr-o simplă mișcare a mâinilor.
Artistul a ținut prima pagină a ziarelor mondene în urmă cu câteva zile, când a vorbit public despre investiția făcută în afacerea milionarului Călin Donca, aflat în arest preventiv.
Cariera sa în lumea online i-a adus cu siguranță un mare succes financiar. Este demn de menționat că, datorită renumelui său, Dorian Popa a obținut o remunerație de aproximativ 5 mii de euro pentru o scurtă apariție în filmul „Tabăra”, produs de prietenul său Selly.
Dorian Popa câștigă bani frumoși din proiectele online, televiziune și conținutul pe care-l postează pe rețelele sociale, inclusiv YouTube. În 2023, potrivit Social Blade, câștigurile sale lunare pe YouTube variază între 775 și 12 mii de dolari americani, scrie Playtech.ro.
Vedetele din România câștigă sume consistente din postările de Instagram. Recent, apărut și o listă cu sumele percepute de câteva personalități pentru reclamă. Spre exemplu, Adelina Pestrițu, care este unul dintre cele mai sonore nume de la noi în online, încasează între 1.000 și 2.000 de euro per postare, Andreea Bălan are un tarif de 1.000 de euro, iar Dorian Popa între 1.000 și 1.200 de euro.
În ceea ce o privește pe Bianca Drăgușanu, aceasta a recunoscut într-o emisiune de televiziune câți bani face din Instagram. ”Eu am un reach la tot Instagramul meu, eu am contracte foarte bune și câștig peste 10.000 de euro din tot ce se întâmplă acolo, scris și pe foaie la care se plătește taxă. 10.000 minim! Când vine Black Friday fac și 20.000. Iar eu trebuie să am întotdeauna instastory-uri. Eu plătesc taxe și impozite la toate încasările pe care le am. Eu trebuie să-mi pozez pantofii, bluzița, extensiile, cerceii și așa mai departe. Trebuie să am un flux”, a declarat Bianca Drăgușanu.