- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Topul celor mai ieftine destinații de vacanță din lume. Trei țări din Europa sunt pe listă

13 Oct, 17:21 • Andrei Alina
În ultimii ani, românii au prins gustul călătoriilor în străinătate. Merg în concediu de vară la bulgari sau greci, dar și în vacanță în stațiuni mai scumpe din Italia , Spania sau Franța. Merg în city-break-uri în diverse capitalei europene, iar numărul turiștilor se așteaptă să crească mai ales acum că vine perioada Sărăbătorilor de iarnă și se deschid târgurile de Crăciun.
Topul celor mai ieftine destinații de vacanță din lume. Trei țări din Europa sunt pe listă

DIGILIFE a făcut un top cu cele mai ieftine destinații de vacanță din lume. În clasament sunt și trei țări din Europa.

1. Danemarca, cea mai ieftină țară scandinavă

Danemarca abundă în sate si orase pitoresti, castele si monumente istorice. Regiunile de coasta cu plaje largi cu nisip se completează cu golfulete si fiorduri. Pe tot cuprinsul tarii, dealurile line si vaile ofera o gama larga de artactii – paduri umbroase de fag, zone inverzite, lacuri, dune de nisip si stanci albe asemanatoare cu cele din Dover.

Castelele incantatoare si cladirile istorice sunt o vedere obisnuita in Danemarca. Copenhaga este un oras cu stradute pietruite si strazi medievale, insa si o viata de noapte animata.

Deși este scumpă în comparație cu alte țări din Europa, Danemarca rămâne cea mai ieftină țară scandinavă. Biletele de avion și cazările sunt cu 40% mai ieftine în lunile septembrie și noiembrie. De asemenea, Danemarca are avantajul că majoritatea atracțiilor oferă acces gratuit vizitatorilor, iar dacă nu doriți să cheltuiți sume mari la restaurant, puteți vizita brutăriile lor, ce oferă o gamă largă de produse de patiserie pentru un mic dejun sau prânz accesibil, scrie Digilife.

Citește și: Schengen bate la ușă! România și Bulgaria, concluzii despre aderarea deplină, după reuniunea JAI!

 

2. Bulgaria, cea mai ieftină țară din Europa de Est

Bulgaria este una dintre cele mai ieftine destinații din Europa de Est. Este și alegerea românilor în sezonul estival, dar și iarna la schi. Prețurile sunt mult mai accesibile decât în țara noastră, făcând din Bulgaria o atracție turistică.

Citește și: România, în fața unei enigme fiscale. Doar 1.100 de români au recunoscut că dețin case și mașini scumpe

 

3. Cea mai ieftină țară din Asia de Sud-Est: Cambodgia


Dacă vă gândiți ca în sezonul rece să vizitați o țară asiatică, Cambodgia este destinația perfectă. Este una dintre cele mai accesibile destinații din asia.

Cambodgia găzduiește complexul de temple Angkor Wat, cea mai mare constructie religioasa din lume si, probabil, cea mai misterioasa. Pentru turisti preturile sunt foarte accesibile. O cină la un restaurant în Cambodgia poate costa cât o cafea în oraș, iar o cazare la un hotel confortabil poate fi mai ieftină decât o cameră la un hostel în Europa. De asemenea, transportul este foarte ieftin daca închiriați un tuk-tuk, ce vă va ajuta să explorați faimoasele temple.

 

4. Maroc, cea mai ieftină țară din Africa de Nord

Maroc, aflat în nord-vestul Africii, atrage anual vizitatori din întreaga lume, datorită farmecului exotic și istoriei bogate. Este o destinație atractivă pentru cei care caută o viață accesibilă din punct de vedere al costurilor.

Cu o istorie fascinantă, o cultură bogată și peisaje variate, Marocul este o destinație care îți oferă experiențe memorabile. În Maroc găsești de la orașele vibrante și aglomerate, la peisajele naturale spectaculoase și tradițiile autentice.

Marocul este una dintre puținele țări unde poți experimenta adevăratul deșert Sahara. Merzouga și Zagora sunt două locații populare pentru excursii în deșert, unde poți să te plimbi cu cămilele și să campezi sub cerul înstelat.

Marrakech găzduiește o grădină creată de un designer de modă celebru. Jardin Majorelle este o oază de verdeață și culoare, creată de artistul francez Jacques Majorelle. Apoi, a fost restaurată de celebrul designer de modă Yves Saint Laurent. Grădina este una dintre cele mai vizitate atracții din Marrakech.

Parcul Național Al Hoceima, situat în Marea Mediterană, include un sit arheologic subacvatic cu epave antice și recife de corali, fiind un loc ideal pentru pasionații de scufundări.

 

5. Portugalia, cea mai ieftină țară din Europa de Vest

Portugalia este cea mai vestică țară din Europa Continentală, are o climă mediteraneană cu multiple variații și este una dintre destinațiile de vacanță preferate pentru turiști din lumea întreagă. Portugalia poate fi o destinație ieftină daca evitați sezonul de vârf, care este în iunie și iulie.

 

6. Polonia, cea mai ieftină țară din Europa Centrală


Polonia are multe obiective turistice încărcate de istorie și cu o arhitectură impresionantă. Are castele și palate în fiecare colț al țării și peisaje uimitoare. Polonia găzduiește 15 situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, dintre care 14 sunt culturale.