- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Tot mai multe bancnote false vândute pe internet. Cum să nu pici în plasă

21 Sep, 13:33 • Cornel Ghimeșan
Problema bancnotelor false care se vând pe internet afectează tot mai mulți români. Banii îi imită perfect pe cei originali, însă în realitate sunt falși.
Tot mai multe bancnote false vândute pe internet. Cum să nu pici în plasă

Românii dau tot mai des peste bancnote false și nici măcar nu realizează acest lucru pe moment. Hoții vând tot timpul pe internet hârtii care imită banii reali.

Oamenii legii au intervenit recent în două cazuri și au descoperit bancnote de 100 de lei falsificate. Spre exemplu, un angajat al unei firme din Satu Mare a aflat că banii pe care i-au dat cilenții erau șapte bancnote false de 100 de lei.

Citește și Programul „Primul student din familie”. Ligia Deca dă vestea cea mare: sunt 104 milioane de euro pentru români

„Lucrez la o firmă ca și reprezentant tehnic și comercial, noi încasăm bani cash pe chitanțe pentru facturile emise și la un client între bani am observat o bancnotă mai suspectă. Am observat că materialul nu seamănă cu cel original.

A doua bancnotă am observat-o când am fost la bancomat să depun banii, mi-a dat banii înapoi, mi i-a respins și am văzut că și aceea e falsă. Un coleg livrator la fel a pățit, un coleg din Baia Mare la fel a pățit la bancomat”, a spus un angajat pentru Știrile ProTV.

Cum îți dai seama dacă ai primit bancnote false

Polițiștii îi avertizează pe români să fie foarte atenți când primesc sume mari de bani, iar atunci când ceva li se pare suspect să meargă direct la cea mai apropiată secție de poliție sau la o unitate bancară.

Oamenii legii au deschis o anchetă, iar cei care se vor dovedi a fi vinovați riscă închisoare de până la zece ani.

Citește și Se schimbă radical prețul uleiului. Cât o să ajungem să plătim pentru 1 singur litru

Internetul e plin de anunțuri prin care se vând bancnote false de 100 de lei. Asemnănarea între banii reali și cei falși este foarte mare, tocmai de aceea mulți cad în plasă. E foarte ușor să pici în această capcană, mai ales dacă te grăbești și nu observi că bancnotele nu au elemente de siguranță.

„Bancnotele sunt în atributul Băncii Naționale să le emită și să le pună în circulație, deci este strict interzis. Tehnologia necesară pentru tipărirea lor este destul de scumpă și inclusiv materialele din care se fac acești bani, fotocopiatoarele moderne sunt destul de performanțe și te poți păcăli la prima vedere”, a precizat Adrian Coroian, economist.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult