Toţii utilizatorii de WhatsApp trebuie să afle asta. Aceasta este o aplicaţie de mesagerie care a fost lansată în 2009 de doi foşti angajaţi ai Yahoo, Brian Acton şi Jan Koum.
Aplicaţia a devenit rapid populară datorită simplităţii şi securităţii sale, permiţând utilizatorilor să trimită mesaje text, audio, video şi imagini gratuit, folosind conexiunea la internet.
Decizia anunţată de Mark Zuckerberg a fost primită cu bucurie de utilizatori la secţiunea de comentarii de pe Facebook.
În 2014, WhatsApp a fost cumpărată de Facebook pentru 19 miliarde de dolari, cea mai mare achiziţie din istoria companiei.
Facebook a promis să păstreze independenţa şi confidenţialitatea WhatsApp, dar a încercat să integreze aplicaţia cu celelalte servicii ale sale, cum ar fi Messenger şi Instagram.
În 2021, Facebook s-a redenumit în Meta, o companie care vrea să construiască metaversul, o lume virtuală interconectată.
WhatsApp face parte din viziunea Meta de a oferi oamenilor experienţe imersive şi sociale prin realitate augmentată şi virtuală.
Compania îşi dezvoltă în continuare aplicaţia şi adaugă noi funcţii, cum ar fi reacţiile la mesaje sau interfaţa apelurilor audio.
Totuşi, WhatsApp se confruntă şi cu controverse legate de politica sa de confidenţialitate, care cere utilizatorilor să accepte partajarea datelor cu Meta, sau de securitatea sa, care este ameninţată de hackeri sau guverne.
Meta Platforms începe o serie de disponibilizări, miercuri, la nivelul întregii companii, pe fondul unor restructurări a echipelor anunțată de Zuckerberg în lunas martie. Astfel, se vor da afara 10.000 de angajați, a relatat Bloomberg.
Compania-mamă a Facebook a anunțat deja managerii să fie pregătiți în ziua de miercuri de disponibilizările ce vor urma. Companiile uriașe care vor suporta aceste reduceri de personal sunt: Facebook, WhatsApp, Instagram şi Reality Labs.
Se știe și o a doua rundă de concedieri în luna mai. S-au redus până în acest moment 13% din forța de muncă, echivalent a 11.000 de posturi, în luna noiembrie. Mai mult, s-au înghețat angajările până în primul trimestrul al anului 2023.
Comentariile lui Zuckerberg au sugerat că firma ar urmări să devină mai eficientă şi să reechilibreze raportul dintre numărul inginerilor de software şi personalul administrativ. De asemenea, cine va supraviețui acestor reduceri de personal, vor fi repartizați sub conducerea unor noi manageri. (Citeşte AICI mai multe detalii)