Laptele pentru copii creat de Abbott Laboratories s-a dovedit a fi nociv pentru un nou născut din statul american Illinois, care a dezvoltat o boală intestinală periculoasă. La scurt timp, mama micuței a dat în judecată producătorul, iar instanța i-a dat câștig de cauză, transmite hindustantimes.com.
Compania Abbott Laboratories va plăti aproape 500 de milioane de dolari pentru acuzațiile conform cărora ar fi ascuns riscul ca formula sa prematură să poată provoca o boală intestinală potențial fatală, potrivit avocaților mamei care a câștigat primul dosar împotriva companiei.
Te-ar putea interesa și: Elevii nu vor mai primi la școală corn și lapte până anul viitor. Părinții vor fi nevoiți să le facă copiilor pachete
foto: laptele pentru copii
Jurații din tribunalul de stat din St. Louis au acordat, vineri, 95 de milioane de dolari pentru a compensa familiei pierderile suferite si 400 de milioane de dolari in daune punitive, potrivit lui Tor Hoerman, avocatul principal al reclamantului.
Cazul a fost adus în numele unei fetițe, care a dezvoltat enterocolită necrozantă sau NEC și ar fi suferit leziuni cerebrale după ce a fost hrănită cu laptele pentru copii Abbott’s Similac Special Care 24, o formulă pe bază de lapte de vacă. Procesul care a început luna aceasta se numără printre cele peste 1.000 de astfel de revendicări împotriva lui Abbott și a altor producători de formule.
Margo Gill, mama copilului afectat, a dat în judecată Abbott Laboratories (ABT.N), susținând că nu a fost avertizată de către companie că formula sa ar putea provoca o boală potențial mortală la copiii născuți prematur. Verdictul procesului a fost dat de către tribunalul de stat din St. Louis, Missouri, care a decis că Abbott Laboratories (ABT.N) trebuie să plătească despăgubiri de 495 de milioane de dolari. Verdictul a fost susținut de 9 din cei 12 jurați, nefiind unanim.
„Companiile trebuie să fie sincere cu privire la produsele lor, la bune și la rele. Atunci când există riscul de a folosi o formulă pentru bebeluși pentru copiii prematuri, părinții au dreptul să știe care sunt problemele”, a declarat avocatul lui Margo Gill, Jack Garvey.
Un purtător de cuvânt al lui Abbott a declarat că firma „nu a fost de acord” cu verdictul și a remarcat că acesta nu a fost unanim.
„Vom urmări toate căile pentru ca decizia eronată să fie anulată. Verdicte ca acestea, în care știința și opiniile profesioniștilor din domeniul sănătății care își petrec viața tratând acești copii sunt ignorate, fac dificilă continuarea furnizării acestor produse pe termen nelimitat”, a spus Scott Stoffel, într-o declarație trimisă prin e-mail.
Te-ar putea interesa și: Guvernul a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu copiii din diaspora: „Fie că trăiesc şi studiază în Spania, Italia, Belgia sau Portugalia”