Multe gospodine cumpără carne și o congelează pentru a o putea păstra mai mult timp. O decongelează când au nevoie pentru a o folosi la mâncare.
Dar ce te faci când vrei să gătești și realizezi că ai uitat să decongelezi carnea? Scoate carnea din congelator și nu te grăbi să pui mâna pe cuptorul cu microunde sau să bagi carnea într-o baie de apă fierbinte. Există o soluție mult mai rapidă și elegantă, folosită chiar și de profesioniști, scrie csid.ro.
Citește și: Prețuri EXPLOZIVE la carnea de miel înainte de Paște! Cât trebuie să scoată românii din buzunar
Pentru a dezgheța rapid carnea ai nevoie de două recipiente metalice, ideal ar fi să fie din aluminiu. Primul recipient îl pui cu susul în jos și așezi carnea înghețată deasupra. Apoi, iei al doilea recipient, îl umpli cu apă fierbinte și îl așezi direct pe carnea înghețată. După 5 minute carnea este dezghețată și gata să fie folosită la gătit.
Citește și: Cum se congelează corect carnea. Ce trebuie să faceți pentru a o păstra pentru un timp îndelungat
Cum se întâmplă asta? Metalul, în special aluminiul, este un conductor extrem de bun de căldură. Apa fierbinte din recipientul de sus încălzește metalul, care transferă căldura uniform către carne – astfel, carnea se dezgheață mult mai repede.
Folosește această metodă doar pentru bucăți mici de carne – piept de pui, fripturi sau fileuri.