Cel mai bun secret pentru a decongela perfect carnea tocată care provine din vechile generații. Când cumpărați carne tocată și înainte de a o congela, împărțiți-o în porții (de exemplu, la jumătate sau la un kilogram) și puneți-o în pungi de alimente (polybags). Asigurați-vă că îndepărtați excesul de aer și etanșați bine. În acest fel, nu vei pierde mult timp atunci când se va decongela, iar spaţiul ocupat în frigider va fi mic, astfel că se va reduce şi consumul de curent.
Apoi cu un sucitor (sau mâinile tale) presați ușor carnea tocată și asigurați-vă că o întindeți pe toată suprafața pungii alimentare, făcând-o cât mai subțire. La final, puneți-l în congelator.
În modul anterior, având o grosime mai mică și o suprafață mai mare, cel carnea tocată se va decongela mult mai repede decât alta, în formă de bilă de exemplu.
În esență adaugă carnea tocată congelată și în timp ce se gătește pe o parte, o întoarcem cu capul în jos și răzuiește partea care a fost fiartă pentru a o îndepărta.
Continuăm procesul anterior până când toată carnea tocată este fiartă. Această metodă funcționează bine pentru alimente precum spaghetele cu carne tocată.
O pană de curent poate avea loc în orice secundă. Acesta este un eveniment banal, dar dacă perioada în care nu avem curent depășește o anumită limită, pana de curent poate avea repercusiuni extrem de grave, mai ales în ceea ce privește alimentele pe care le depozităm în frigider sau congelator. dacă trec mai multe ore, carnea se va decongela automat şi va trebui pregătită, deoarece o refigerare în plus poate aduce toxine.
În momentul în care are loc o pană de curent cele mai afectate sunt aparatele electrocasnice, mai ales atunci când ne referim la frigider. Acolo depozităm alimentele perisabile, care au nevoie de o anumită temperatură pentru a le prelungi durata de viață și pentru a nu ne pune pe noi în pericol. Așadar, atunci când ne confruntăm cu o pană de curent, mai ales una prelungită, disconfortul crește tocmai din aceast motiv.
Este important să menționăm că atunci când se ia curentul nu trebuie să ne impacientăm, deoarece motivele de îngrijorare pe care le resimt gospodinele nu sunt atât de mari. Congelatoarele și lăzile frigorifice au capacitatea de a menține temperatura scăzută și constantă în interior, pe o perioadă destul de lungă de timp, chiar dacă aparatul nu mai este alimentat cu energie electrică. În medie, atunci când vorbim de un frigider sau un congelator mai nou, temperatura poate fi menținută cel puțin cinci ore.
În mod normal, cei care produc electrocasnice țin cont de posibiliatea ca astfel de evenimente neplăcute să aibă loc și acestea sunt gândite să facă față unei situații de acest fel. Un exemplu concret în acest sens este declarația producătorului german Liebherr care explica că „alimentele congelate rămân în siguranță timp de 10 până la 64 de ore, în ciuda unei pene de curent”. Această perioadă variază în funcție de vechimea aparatului, izolația acestuia, dar și de model.
Așadar, dacă vă confruntați cu o pană de curent scurtă, iar ușa congelatorului a fost închisă, nu este necesar să aruncați produsele care au fost depozitate în interior. Totuși, dacă perioada pe care a fost întrerupt curentul a fost mai lungă trebuie să verificați cu atenție starea alimentelor. Dacă ele s-au decongelat există riscul ca acestea să se fi alterat. Imediat după revenirea curentului electric, verificarea temperaturii congelatorului este foarte importantă, aceasta trebuind a fi setată la cel puțin -9 grade Celsius.
În cazul frigiderului situația este puțin diferită. Spre deosebire de congelator sau lada frigorifică, frigiderul nu menține temperatura interioară rece atât de mult timp. Mai exact, o pană de curent de două ore poate duce la stricarea anumitor alimente din frigider.
Cele şapte alimente congelate pe care nu trebuie să le mai cumperi. Avertismentul specialiştilor
Cele şapte alimente congelate pe care nu trebuie să le mai cumperi. Iată o scurtă prezentare a acestora și motivele asociate, dezvăluite de specialiştii de la EatThis:
1. Verdețuri
Verdețurile, esențiale pentru aroma preparatelor, își pierd uleiurile volatile în procesul de congelare, afectând gustul lor. Sunt mai puțin parfumate și mai puțin gustoase decât variantele proaspete sau uscate. Recomandarea este să le folosești proaspete în sezon sau să le cultivi chiar la tine acasă.
2. Pâine
Deși pâinea congelată poate oferi rapid senzația de pâine proaspătă, textura sa poate diferi semnificativ față de cea a pâinii proaspete din brutărie. Dacă alegi să cumperi pâine congelată este crucial să urmezi cu strictețe instrucțiunile producătorului privind temperaturile și timpul de coacere pentru a obține o consistență cât mai similară celei proaspete.
3. Căpșuni
Căpșunile congelate, datorită porozității lor, rețin multă apă și pot pierde dulceață și aromă în procesul de decongelare. Pentru a evita aceste inconveniente, se recomandă alegerea altor fructe pentru preparatele tale și evitarea căpșunilor congelate.
Citeşte şi: Alimentele pe care trebuie neapărat să le consumi în această perioadă! Sunt aur curat pentru organism. Nu o să mai răcești tot anul
4. Scoici
Unii producători injectează scoicile cu apă pentru a le crește greutatea, ceea ce poate duce la plăți exagerate. Este preferabil să achiziționezi scoici proaspete sau să le consumi în locații specializate în fructe de mare.
Cum să economisiţi energie electrică. Setarea corectă a temperaturii frigiderului face diferenţa
5. Burgeri
Burgerii pre-gătiți congelați pot fi o soluție rapidă, dar pot pierde din textură și gustul specific cărnii de vită. Optează pentru burgeri proaspeți din surse de încredere pentru a beneficia de o experiență culinară autentică.
6. Coji de choux sau de ecleruri
Cojile congelate, după dezghețare, devin moi și își pierd textura. Este mai indicat să alegi coji proaspete sau prăjituri gata făcute în locul celor congelate.
7. Broccoli
Broccoli proaspăt este preferabil celui congelat, deoarece acesta din urmă poate avea o textură mai puțin apetisantă după gătire și poate pierde nutrienți în procesul de congelare.
Greșeala care îți umflă factura la energie! Unde trebuie să poziționezi frigiderul dacă vrei să dai mai puțini bani pe curent
Nu poate exista o casă din care lipsește frigiderul. Acest aparat electrocasnic este vital în bucătăria oricum. Cele mai multe persoane aleg să îl poziționeze lângă perete, însă este esențial să ținem cont de anumite aspecte atunci când alegem locul pentru acesta.
În mod normal, alegem poziția pentru frigiderul nostru în raport cu peretele, însă acesta nu este singurul factor de care trebuie să ținem cont. Unele dintre acestea se referă și la specificațiile producătorului și configurația bucătăriei tale. Cu toate acestea, există câteva recomandări generale pe care le poți lua în considerare.
În primul rând, trebuie să te asiguri de faptul că în spatele firgiderului tău există suficient spațiu, astfel încât o bună circulație a aerului să fie asigurată. Acest lucru ajută la evacuarea căldurii produse de compresorul frigiderului. De obicei, se recomandă să lași cel puțin 5-10 cm între spatele frigiderului și perete.
Reguli de care trebuie să ții cont când poziționezi frigiderul