- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Trucuri din bucătărie ca să poţi decongela carnea mai repede. Şi facturile la curent scad cu 10%

21 Apr, 19:21 • Dobran Viorel
Alimentele foarte sensibile trebuie să se dezgheţe lent, dar există trucuri pentru a decongela carnea rapid fără ca aceasta să-şi piardă din proprietăţi. În timpul procesului de decongelare, se elimină sucurile din carne, acestea fiind un mediu propice dezvoltării bacteriilor. Pentru a evita acest lucru, nu trebuie să fie lăsată în lichid pe termen lung. Ideal, vita, porcul, mielul și puiul se scot din congelator și din ambalaj cu o zi înainte.
Trucuri din bucătărie ca să poţi decongela carnea mai repede. Şi facturile la curent scad cu 10%

Cel mai bun secret pentru a decongela perfect carnea tocată care provine din vechile generații.  Când cumpărați carne tocată și înainte de a o congela, împărțiți-o în porții (de exemplu, la jumătate sau la un kilogram) și puneți-o în pungi de alimente (polybags). Asigurați-vă că îndepărtați excesul de aer și etanșați bine. În acest fel, nu vei pierde mult timp atunci când se va decongela, iar spaţiul ocupat în frigider va fi mic, astfel că se va reduce şi consumul de curent.

Apoi cu un sucitor (sau mâinile tale) presați ușor carnea tocată și asigurați-vă că o întindeți pe toată suprafața pungii alimentare, făcând-o cât mai subțire. La final, puneți-l în congelator.

În modul anterior, având o grosime mai mică și o suprafață mai mare, cel carnea tocată se va decongela mult mai repede decât alta, în formă de bilă de exemplu.

Secretul bunicii pentru a decongela carnea tocată perfectă

În esență adaugă carnea tocată congelată și în timp ce se gătește pe o parte, o întoarcem cu capul în jos și răzuiește partea care a fost fiartă pentru a o îndepărta.

Continuăm procesul anterior până când toată carnea tocată este fiartă. Această metodă funcționează bine pentru alimente precum spaghetele cu carne tocată.

Ce se întâmplă cu alimentele din frigider dacă este pană de curent

O pană de curent poate avea loc în orice secundă. Acesta este un eveniment banal, dar dacă perioada în care nu avem curent depășește o anumită limită, pana de curent poate avea repercusiuni extrem de grave, mai ales în ceea ce privește alimentele pe care le depozităm în frigider sau congelator. dacă trec mai multe ore, carnea se va decongela automat şi va trebui pregătită, deoarece o refigerare în plus poate aduce toxine.

În momentul în care are loc o pană de curent cele mai afectate sunt aparatele electrocasnice, mai ales atunci când ne referim la frigider. Acolo depozităm alimentele perisabile, care au nevoie de o anumită temperatură pentru a le prelungi durata de viață și pentru a nu ne pune pe noi în pericol. Așadar, atunci când ne confruntăm cu o pană de curent, mai ales una prelungită, disconfortul crește tocmai din aceast motiv.

Alimentele se pot decongela automat dacă pana de curent este mai mare de 5 ore

Este important să menționăm că atunci când se ia curentul nu trebuie să ne impacientăm, deoarece motivele de îngrijorare pe care le resimt gospodinele nu sunt atât de mari. Congelatoarele și lăzile frigorifice au capacitatea de a menține temperatura scăzută și constantă în interior, pe o perioadă destul de lungă de timp, chiar dacă aparatul nu mai este alimentat cu energie electrică. În medie, atunci când vorbim de un frigider sau un congelator mai nou, temperatura poate fi menținută cel puțin cinci ore.

În mod normal, cei care produc electrocasnice țin cont de posibiliatea ca astfel de evenimente neplăcute să aibă loc și acestea sunt gândite să facă față unei situații de acest fel. Un exemplu concret în acest sens este declarația producătorului german Liebherr care explica că „alimentele congelate rămân în siguranță timp de 10 până la 64 de ore, în ciuda unei pene de curent”. Această perioadă variază în funcție de vechimea aparatului, izolația acestuia, dar și de model.

Așadar, dacă vă confruntați cu o pană de curent scurtă, iar ușa congelatorului a fost închisă, nu este necesar să aruncați produsele care au fost depozitate în interior. Totuși, dacă perioada pe care a fost întrerupt curentul a fost mai lungă trebuie să verificați cu atenție starea alimentelor. Dacă ele s-au decongelat există riscul ca acestea să se fi alterat. Imediat după revenirea curentului electric, verificarea temperaturii congelatorului este foarte importantă, aceasta trebuind a fi setată la cel puțin -9 grade Celsius.

În cazul frigiderului situația este puțin diferită. Spre deosebire de congelator sau lada frigorifică, frigiderul nu menține temperatura interioară rece atât de mult timp. Mai exact, o pană de curent de două ore poate duce la stricarea anumitor alimente din frigider.

Alimentele obișnuite care ne pot face rău dacă stau prea mult în frigider. De ce este periculos orezul uitat la rece

Cele şapte alimente congelate pe care nu trebuie să le mai cumperi. Avertismentul specialiştilor

Cele şapte alimente congelate pe care nu trebuie să le mai cumperi. Iată o scurtă prezentare a acestora și motivele asociate, dezvăluite de specialiştii de la EatThis:

1. Verdețuri

Verdețurile, esențiale pentru aroma preparatelor, își pierd uleiurile volatile în procesul de congelare, afectând gustul lor. Sunt mai puțin parfumate și mai puțin gustoase decât variantele proaspete sau uscate. Recomandarea este să le folosești proaspete în sezon sau să le cultivi chiar la tine acasă.

2. Pâine

Deși pâinea congelată poate oferi rapid senzația de pâine proaspătă, textura sa poate diferi semnificativ față de cea a pâinii proaspete din brutărie. Dacă alegi să cumperi pâine congelată este crucial să urmezi cu strictețe instrucțiunile producătorului privind temperaturile și timpul de coacere pentru a obține o consistență cât mai similară celei proaspete.

3. Căpșuni

Căpșunile congelate, datorită porozității lor, rețin multă apă și pot pierde dulceață și aromă în procesul de decongelare. Pentru a evita aceste inconveniente, se recomandă alegerea altor fructe pentru preparatele tale și evitarea căpșunilor congelate.

Citeşte şi: Alimentele pe care trebuie neapărat să le consumi în această perioadă! Sunt aur curat pentru organism. Nu o să mai răcești tot anul

4. Scoici

Unii producători injectează scoicile cu apă pentru a le crește greutatea, ceea ce poate duce la plăți exagerate. Este preferabil să achiziționezi scoici proaspete sau să le consumi în locații specializate în fructe de mare.

Cum să economisiţi energie electrică. Setarea corectă a temperaturii frigiderului face diferenţa
5. Burgeri

Burgerii pre-gătiți congelați pot fi o soluție rapidă, dar pot pierde din textură și gustul specific cărnii de vită. Optează pentru burgeri proaspeți din surse de încredere pentru a beneficia de o experiență culinară autentică.

6. Coji de choux sau de ecleruri

Cojile congelate, după dezghețare, devin moi și își pierd textura. Este mai indicat să alegi coji proaspete sau prăjituri gata făcute în locul celor congelate.

7. Broccoli

Broccoli proaspăt este preferabil celui congelat, deoarece acesta din urmă poate avea o textură mai puțin apetisantă după gătire și poate pierde nutrienți în procesul de congelare.

Greșeala care îți umflă factura la energie! Unde trebuie să poziționezi frigiderul dacă vrei să dai mai puțini bani pe curent

Nu poate exista o casă din care lipsește frigiderul. Acest aparat electrocasnic este vital în bucătăria oricum. Cele mai multe persoane aleg să îl poziționeze lângă perete, însă este esențial să ținem cont de anumite aspecte atunci când alegem locul pentru acesta.

Cât consumă frigiderul

În mod normal, alegem poziția pentru frigiderul nostru în raport cu peretele, însă acesta nu este singurul factor de care trebuie să ținem cont. Unele dintre acestea se referă și la specificațiile producătorului și configurația bucătăriei tale. Cu toate acestea, există câteva recomandări generale pe care le poți lua în considerare.

În primul rând, trebuie să te asiguri de faptul că în spatele firgiderului tău există suficient spațiu, astfel încât o bună circulație a aerului să fie asigurată. Acest lucru ajută la evacuarea căldurii produse de compresorul frigiderului. De obicei, se recomandă să lași cel puțin 5-10 cm între spatele frigiderului și perete.

Reguli de care trebuie să ții cont când poziționezi frigiderul

  • Asigură-te că frigiderul are acces la o priză electrică. De obicei, priza trebuie să fie situată în apropierea frigiderului și să permită conectarea corespunzătoare a cablului de alimentare.
    Asigură-te că ușile frigiderului se pot deschide fără a lovi peretele sau alte obiecte. Acest lucru va facilita accesul la conținutul frigiderului.
    Verifică nivelul frigiderului pentru a evita eventualele probleme legate de funcționarea sa și pentru a preveni acumularea de apă într-un singur colț.
    Asigură-te că poți curăța în mod corespunzător zona din spatele frigiderului. Este posibil să dorești să te gândești la posibilitatea de a muta frigiderul dacă este necesar pentru a curăța sau pentru a realiza reparații. Înainte de a poziționa frigiderul, verifică și manualul de utilizare al aparatului electrocasnic, deoarece producătorul poate oferi recomandări specifice legate de amplasare.
Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Cel mai profitabil sector de locuri de muncă din România s-a prăbușit! Ce se întâmplă cu piața muncii
Cel mai profitabil sector de locuri de muncă din România s-a prăbușit! Ce se întâmplă cu piața ...
9.000 de lei pentru fiecare! Cine sunt cei care vor primi noile stimulente financiare
9.000 de lei pentru fiecare! Cine sunt cei care vor primi noile stimulente financiare
Reduceri la Lidl de Black Friday! Televizoare și aspiratoare la prețuri irezistibile. Românii se grăbesc să prindă cele mai bune oferte
Reduceri la Lidl de Black Friday! Televizoare și aspiratoare la prețuri irezistibile. Românii se grăbesc ...
Românii cu bani la saltea, în pericol! Experții avertizează că pot pierde economiile peste noapte!
Românii cu bani la saltea, în pericol! Experții avertizează că pot pierde economiile peste noapte!
Prețul uleiului de măsline premium, prăbușit! Reduceri masive de până la 2 euro pe litru datorită recoltei globale abundente
Prețul uleiului de măsline premium, prăbușit! Reduceri masive de până la 2 euro pe litru datorită ...
BNR lansează o nouă monedă de aur, ce comemorează Operațiunea „Neptun”, de salvare a Tezaurului României
BNR lansează o nouă monedă de aur, ce comemorează Operațiunea „Neptun”, de salvare a Tezaurului ...
Vești bune pentru români! Nemții oferă 400 de locuri de muncă într-un oraș din România
Vești bune pentru români! Nemții oferă 400 de locuri de muncă într-un oraș din România
Schimbare majoră, la orizont! Semnale pozitive pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen terestru
Schimbare majoră, la orizont! Semnale pozitive pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen ...
Cardul pentru tineret. Ce beneficii aduce şi când va fi lansat
Cardul pentru tineret. Ce beneficii aduce şi când va fi lansat
Percheziții la sediul Netflix din Europa! Compania, acuzată de fraudă fiscală și muncă nedeclarată!
Percheziții la sediul Netflix din Europa! Compania, acuzată de fraudă fiscală și muncă nedeclarată!
Auchan face disponibilizări. Peste 2.400 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă: „Va lăsa multe familii în dificultate”
Auchan face disponibilizări. Peste 2.400 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă: „Va lăsa ...
Amenzi anulate! Cei care plătesc rovinieta în 24 de ore scapă de penalizări
Amenzi anulate! Cei care plătesc rovinieta în 24 de ore scapă de penalizări
Elevii din Constanța revoluționează tehnologia. Au creat o nouă aplicație AI recunoscută pe plan internațional!
Elevii din Constanța revoluționează tehnologia. Au creat o nouă aplicație AI recunoscută pe plan ...
Guvernul oferă ajutoare financiare de Crăciun. Pensionarii și persoanele vulnerabile primesc 125 de lei
Guvernul oferă ajutoare financiare de Crăciun. Pensionarii și persoanele vulnerabile primesc 125 de ...
Supermarketul cu produse la un leu cucerește România! Vine cu reduceri irezistibile!
Supermarketul cu produse la un leu cucerește România! Vine cu reduceri irezistibile!
Disneyland, considerat cel mai fericit loc de pe Pământ. Cât costă o zi de acces, la cel din Paris, în 2024
Disneyland, considerat cel mai fericit loc de pe Pământ. Cât costă o zi de acces, la cel din Paris, ...
România, expusă riscului de tsunami! Avertisment alarmant din partea experților
România, expusă riscului de tsunami! Avertisment alarmant din partea experților
Criză energetică iminentă. Prețurile la energie explodează din nou, pe fondul avariilor și importurilor de urgență din Ungaria și Bulgaria
Criză energetică iminentă. Prețurile la energie explodează din nou, pe fondul avariilor și importurilor ...