- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Trucuri pe care toți utilizatorii de iPhone ar trebui să le cunoască. Cum să crești durata de viață a bateriei

15 May, 14:30 • Cornel Ghimeșan
Dacă ești fericitul posesor al unui iPhone, însă bateria a devenit o problemă pentru tine, iată care este metoda prin care poți să prelungești durata de viață a acesteia. Tot ce trebuie să faci este să activezi o setare din meniul telefonului tău.
Trucuri pe care toți utilizatorii de iPhone ar trebui să le cunoască. Cum să crești durata de viață a bateriei

Persoanele care dețin un iPhone au găsit un truc prin care să fie asigurată economisirea bateriei. Această opțiune se activează automat și le oferă câteva ore în plus de utilizare. Acesta completează modul de consum redus al bateriei (Low Power Mode) încorporat de Apple, pe care utilizatorii de iPhone sunt îndemnați să îl activeze atunci când bateria dispozitivului lor ajunge la 20%.

Citește și: Cum oprești Google să-ți mai înregistreze vocea. Metoda simplă la care poți să apelezi pentru a scăpa de problemă

Dacă bateria iPhone-ului tău se epuizează regulat înainte de sfârșitul zilei, modul de consum redus este o modalitate de a prelungi durata de viață a bateriei. Dar activarea la 20% este tardivă pentru unele persoane. Puține persoane își dau seama că pot personaliza procentajul bateriei care declanșează setarea. Folosind aplicația Shortcuts de la Apple, utilizatorii de iPhone pot face ca modul de consum redus să se activeze automat când bateria ajunge la un nivel personalizat.

„Am setat o automatizare pentru a se activa la 40%,” a scris un utilizator priceput de iPhone într-o postare pe Reddit.

„De asemenea, se dublează cu un memento pentru a-mi încărca telefonul. Simt că 20% este puțin prea puțin.”

Utilizatorii de iPhone pot, alternativ, să activeze manual modul de consum redus în orice moment, mergând la Setări > Baterie > Modul de consum redus. Modul de consum redus oprește unele activități de fundal și reduce performanța iPhone-ului în anumite moduri. De exemplu, mail-ul trebuie adus la zi manual, actualizarea aplicațiilor în fundal este dezactivată, iar mișcarea și luminozitatea sunt reduse.

„Folosesc modul de consum redus oricând plec de acasă,” a spus un al doilea utilizator de iPhone într-o altă postare pe Reddit. „Odată ce sunt acasă, îl dezactivez.”

În timp ce o a treia persoană a adăugat: „Deoarece întotdeauna mențin încărcarea bateriei între 20-90%, nu îl folosesc prea des.

„Dar cu siguranță oferă câteva ore în plus dacă îl activezi, așa că este o opțiune bună atunci când călătorești.”

Cum să pornești setarea care îți salvează bateria iPhone-ului tău

Mai întâi, va trebui să deschizi aplicația Shortcuts. Dacă nu găsești aplicația, caut-o în bara de căutare de pe ecranul principal. Odată ce ești în aplicație, apasă pe fila Automatizare din partea de jos a ecranului. Apoi, trebuie să apeși butonul + din colțul din dreapta sus. În continuare, derulează în jos și selectează Nivelul Bateriei din opțiuni. Bifează Scade sub 50% și apoi trage glisorul pentru a ajusta nivelul procentual la care ar trebui să se activeze modul de consum redus. Dezactivează comutatorul de lângă Întreabă înainte de a rula pentru a te asigura că automatizarea rulează în fundal, apoi apasă pe Următorul. După aceea, caută Setează modul de consum redus și selectează cardul din rezultate, apoi apasă pe Următorul. În cele din urmă, apasă Terminat în colțul din dreapta sus al ecranului. Automatizarea personală pentru Setează modul de consum redus ar trebui să se activeze acum automat ori de câte ori iPhone-ul tău ajunge la procentul pe care l-ai selectat.

Citește și: Cartofii noi vânduți la preț de cireșe de mai! Cât trebuie să scoți din buzunar pentru 1KG

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult