Românii au ajuns să fie considerați o adevărată „spaimă” a turiștilor care vizitează Turnul Eiffel din Paris, după ce au fost surprinși în timp ce puneau în practică o înșelăciune clasică, cunoscută sub denumirea de „alba-neagra”.
Această metodă a lăsat mulți români fără bani în anii ’90 și presupune un joc cu trei recipiente și o minge mică, în care jucătorii sunt păcăliți să ghicească unde se află mingea câștigătoare. Chiar dacă șansele de câștig sunt de 1 la 3, cei care participă nu au o șansă reală să câștige, fiind manipulați de escroci care au totul sub control, potrivit bugetul.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Scandal la Castelul Peleș. Mii de turiști păcăliți printr-o metodă de fraudă bine pusă la punct!
foto: turiști / alba-neagra
Această înșelăciune a fost observată și documentată de un vlogger ceh, care, după ce a văzut cum mulți turiști pierd bani, a decis să filmeze jocul fraudulos pentru a-l expune autorităților. Inițial, românii care puneau în scenă înșelăciunea au cerut ca vloggerul să oprească filmarea, însă atunci când acesta a refuzat, unul dintre escroci a devenit agresiv și a început să-l amenințe.
Vloggerul nu a cedat și a folosit o cameră ascunsă în ochelari pentru a obține dovezi clare. După ce a reușit să filmeze întreaga scenă, a predat imaginile poliției din Paris și le-a postat pe YouTube pentru a atrage atenția asupra acestei practici frauduloase.
„Filmez de la distanţă şi prietenul meu este în acel grup cu o cameră în miniatură ascunsă în ochelari, încercând să obţină o înregistrare cât mai bună a jocului. Dar unul dintre escroci, cu tricoul ‘BOSS’, m-a remarcat şi o trimite pe această doamnă pentru a-mi spune că nu am voie să fac nicio înregistrare”, a spus vlogger-ul.
Fenomenul nu se limitează doar la Paris. Românii care practică această metodă de înșelăciune sunt activi și în alte mari orașe europene precum Barcelona, Londra, Roma, Berlin, Milano și Madrid, unde victimele pierd sume considerabile de bani. De exemplu, în Barcelona, infracționalitatea a crescut alarmant, iar poliția pare depășită de numărul mare de plângeri.
Te-ar mai putea interesa și: Turismul din România, bazat cel mai mult tot pe români. Câți turiști străini au vizitat țara până acum