- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Turiștii români primesc țepe de la turci. De ce trebuie să te ferești când pleci în vacanțe

27 Aug, 08:35 • Bugiu ⁠Ana Maria
Mulți turiști români întorși din vacanță de la turci se plâng de țepele primite. Ce au povestit aceștia când s-au întors în țară.
Turiștii români primesc țepe de la turci. De ce trebuie să te ferești când pleci în vacanțe

Din ce în ce mai mulţi turişti întorşi din vacanţă se plâng de ţeapa dată de turci românilor în concediu. Deşi preţurile au crescut destul de mult anul acesta, serviciile lasă de dorit, spun călătorii, potrivit bugetul.ro.

Un român care s-a întors din Turcia a povestit, pe un grup de Facebook, o experienţă pe care a avut-o la o cazare Airbnb. Acasta nu corespundea cu imaginile de pe site.

Chiar dacă Turcia este țara prefeată de români pentru serviciile all inclusive, gazdele nu sunt mereu corecte sau serioase, mulți români rămânând cu „ochii în soare” fie la începutul fie la sfârșitul sejurului.

Te-ar putea interesa și: Satul de vacanță din România în care prețurile rivalizează cu cele din stațiunile europene. Locul este unic în Europa

foto: all-inclusive turci

Turiștii români primesc țepe de la turci

După ce a observat că locul de cazare nu corespunde deloc cu ceea ce el a rezervat, de fapt, un român a ales să refuze să stea acolo. Acesta a primit banii înapoi după câteva zile, dar la două săptămâni, gazda i-a solicitat daune pentru curățenia pe care trebuia să o facă după ce românul a „plecat”, adică 325 de euro.

„Am avut o cazare în Turcia, luată pe Airbnb. Când am ajuns acolo, nu corespundea deloc, nici locația, nici pozele.

Am făcut câteva fotografii, ca să am dovada că nu corespunde, pentru rambursare. Am primit rambursarea după câteva zile. Gazda susținea că am greșit locația, că nu am mai mers niciodată acolo etc.

Am primit banii în final. Am primit în plus vreo 20 şi ceva de euro pentru inconvenient., după cum se menționează și în mailul primit de la ei.

După 17 zile, primesc (o solicitare) că trebuie să plătesc 325 euro pentru curățenie, că am lăsat păr în duș, murdărie pe toaletă și lucruri de genul acesta.

Lucru care nu e adevărat. Noi nici măcar nu am folosit toaleta, darămite să mai facem și duș. Tot discut cu cei de la Suport Airbnb care îi dau dreptate gazdei”.

Chiar dacă românul a avut toate dovezile necesare pentru a arăta că gazda nu este deloc cinstită și îl păcălește, cei de la Airbnb nu îl cred pe bărbat.

În cele din urmă, acesta a cerut sfatul oamenilor de pe rețelele sociale, pentru a vedea dacă s-a mai confruntat cineva cu această situație.

„O taxă de curățenie nu poate fi la asemenea preț de 400 euro. Este absolut halucinant. În Turcia, o femeie la curățenie primește pe zi 120 – 140 lei”.

„Sunați-i, că la telefon sunt mai eficienți. Poate este o problemă de comunicare. Cereți să vorbiți cu suport în limba română. Și solicitați manager și peste manager dacă e nevoie”.

„Pe Airbnb, dacă ai o problemă, e dezastru”.

„Am trecut printr-un calvar cu ei. Nu vă lăsați intimidați, amenințați că îi dați în judecată, nu plătiți nimic, anulați-vă cardul și să vă dea în judecată dacă vor bani!”, sunt doar câteva comentarii lăsate de internauţi.

Te-ar putea interesa și: Avertismentul Poliției pentru părinții aflați în vacanță pe litoral. Nu faceți asta! Zeci de copii au fost în pericol