De Crăciun se mănâncă sarmale, piftie, salată boeuf, iar când vine vorba de dulciuri vedetele sunt cozonacul și, desigur, turta dulce.
Prepararea turtei dulci implică și multă creativitate și talent. Partea de decorare a acestui desert e pe placul multor copii, care se folosesc de tot felul de creioane colorate speciale pentru a orna formele.
Citește și Ea este cea care a creat ciocolata de Dubai devenită virală pe internet. „În niciun moment nu am crezut că rețeta va deveni faimoasă la nivel global”
Turta dulce din copilărie. Iată ingredientele:
- 150 g unt
- 150 g zahăr brun
- 1 ou
- 450 g făină
- 200 g miere
- o lingură de vanilie
- o linguriță de scorțișoară
- o linguriță de ghimbir
- nucșoară
- cardamon
- o jumătate de linguriță de sare
- o linguriță de bicardonat de sodiu.
Mod de preparare
- Ai nevoie de două boluri, într-unul amesteci făina cu condimentele, iar în celălalt zahărul cu miere și cu unt, pe care le amesteci circa cinci minute înainte să adaugi oul. Continuă să amesteci și adaugă treptat făina.
- Formează un aluat, frământă-l cu mâna și apoi împarte-l în două și pune fiecare bucată într-o folie de plastic. Pune la frigider pentru opt ore sau peste noapte.
- Apoi scoate aluatul de la frigider și lasă-l afară aproximativ 30 de minute. Dă cu făină pe o foaie de copt, iar apoi pune aluatul. După ce ai pus puțină făină și pe peste aluat, întinde cu sucitorul. Apoi, ia formele și ocupă-te de turta dulce.
- Pune turta pe o altă foaie de copt și apoi direct în tavă. Tava se pune la cuptorul de 180 de grade timp de opt minute. La final las-o să se răcească și apoi orneaz-o după bunul plac. În supermarketuri se găsesc tot felul de opțiuni care mai de care mai interesante, potrivit RomaniaTv.
Citește și Adio, zacuscă, în acestă iarnă! O legumă de bază pentru această rețetă ar putea dispărea din pieţe mai devreme din cauza secetei