- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un copil sărac din Vrancea, milionar la Bucuresti. Povestea din spatele succesului

19 Aug, 13:26 • Bugiu ⁠Ana Maria
Care este povestea lui Felix Pătrășcanu, care a devenit miliomnar, după ce a dus o viață în sărăcie. Acum, are o companie cu milioane de vânzări.
Un copil sărac din Vrancea, milionar la Bucuresti. Povestea din spatele succesului

Copilul sărac din Vrancea a ajuns milionar la București – pare o poveste, un basm, însă este realitatea unuia dintre cei mai bogați români. A pornit de jos, a știut de la o vârstă fragedă ce înseamnă sărăcia, o viață grea, marcată de lipsuri. Cu toate astea, a avut curajul să viseze și să lupte să își transforme planurile în realitate. Nu a făcut singur, ci cu ajutorul celor mai buni prieteni din anii copilăriei, potrivit bugetul.ro.

Te-ar putea interesa și: Fan Courier, profit în scădere în 2023: Am fost nevoiți să majorăm semnificativ salariile. Nu mai găsim șoferi, nu mai găsim curieri, nu mai găsim manipulanți

foto: Felix Pătrășcanu

Visul unui copil sărac din Vrancea, care a devenit realitate, fiind milionar la București

Este vorba despre una dintre cele mai populare companii românești, care există pe piața din țară de 27 de ani: Fan courier. Prima comandă a acestei companii a fost plasată pe 16 ianuarie 1998. Este aproape imposibil să nu fi auzit de Fan Courier.

În anul 2023, compania a avut o cifră de afaceri de 250 de milioane de euro, propulsând-o direct pe poziția de lider al pieței de curierat din România.

Ei bine, lucrurile nu au fost așa dintotdeauna pentru Felix Pătrășcanu, care s-a născut în Vrancea, într-o familie săracă, așa cum spune el, iar povestea lui este demnă de marile ecrane.

Felix Pătrășcanu s-a născut în comuna Fitionești, în judeul Vrancea. El și cei mai buni prieteni ai săi, Adrian și Neculai Mihai, au împărțit același destin.

Suntem vecini gard în gard. Am copilărit împreună, am păscut oi, vaci, capre împreună. Am făcut școala cu același învățător, unul după altul.

Sunt patru ani diferență între noi. Ne raportăm cam în același fel la familie, bani, epatare, tot ce ne înconjoară”, a povestit Felix Pătrășcanu, în cadrul podcastului lui Mihai Morar.

Acești trei prieteni au fondat Fan Courier în 1997. Prima comandă a venit pe 16 ianuarie 1998, iar de atunci au tot fost și o să mai fie.

„Am băut apa aceleiași cișmele, nu aveam apă curentă atunci în casă. Și ne-a fost ușor să gândim cam la fel, să facem compromisurile necesare”, a mai spus omul de afaceri.

Te-ar putea interesa și: Cenntro România anunță livrarea primului vehicul electric utilitar LOGISTAR 200 VAN catre francizorul Fan Curier Bistrița