- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un euro și o casă de vis. Cum a schimbat un bărbat destinul unei locuințe în Italia

20 Sep, 19:01 • Bugiu ⁠Ana Maria
Un antreprenor britanic a ales să-și lase viața din Londra pe o casă de vis din Italia. Cum a luat decizia și de ce a costat atât de puțin achiziția casei.
Un euro și o casă de vis. Cum a schimbat un bărbat destinul unei locuințe în Italia

George Laing, un antreprenor britanic în vârstă de 31 de ani, a luat o decizie curajoasă și a părăsit viața aglomerată din Londra pentru a-și construi visul în Italia. După ce a fost afectat de chiriile exorbitante și costurile ridicate ale vieții în Marea Britanie, Laing a zburat spre Sicilia, unde lucrează la casa visurilor lui, potrivit playtech.ro.

Participând la proiectul „One Euro Houses”, Laing a achiziționat o căsuță cu trei dormitoare în satul Mussomeli, renumit pentru peisajele pitorești. Deși casa era într-o stare avansată de degradare, cu pereți crăpați și feronerie deteriorată, el a recunoscut potențialul acesteia.

„Pe stânga mea se află un peisaj de munți, iar pe dreapta o biserică frumoasă. Nu vorbesc o boabă de italiană și mâinile îmi sunt pline de bătături, dar la 31 de ani, sunt mai fericit ca niciodată”, a declarat Laing.

Te-ar mai putea interesa și: Cât pot încasa elevii şi studenţii din pensia de urmaş. Metoda de calcul este simplă

foto: casa

Un euro și o casă de vis. Cum a schimbat un bărbat destinul unei locuințe în Italia

Provocările nu au întârziat să apară. Fără apă curentă și cu un acoperiș deteriorat, George Laing a fost conștient că renovarea va necesita o investiție considerabilă, având un buget limitat de 15.000 de lire sterline. A început să-și dezvolte abilitățile de meșter, bazându-se pe tutoriale de pe YouTube și cursuri online de electricitate și instalații.

Totuși, costurile s-au acumulat rapid, incluzând taxe de agenție și cheltuieli legale, iar Laing a avut momente de îndoială, temându-se de o posibilă amendă de 4.250 de lire sterline dacă lucrările nu sunt finalizate în termen de trei ani.

„Am momente când mă întreb dacă am luat o decizie prea îndrăzneață”, a recunoscut el, referindu-se la temerile legate de o posibilă amendă de 4.250 de lire sterline, care ar putea fi impusă dacă lucrările nu sunt finalizate în termen de trei ani.

Ei bine, optimismul său nu a dispărut. Laing visează la o casă renovată, în care să se simtă mândru și consideră că fiecare zi de muncă îi aduce noi abilități și cunoștințe.

„Sper că în șase luni voi avea o casă de care să fiu mândru, precum și un set de abilități de renovare pe care le pot aplica în viitor”, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și: Se schimbă certificatele de naştere, căsătorie şi deces. Cum vor arăta actele de stare civilă după Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului