- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un exercițiu de matematică a stârnit valuri de comentarii pe internet! Tu reușești să-l rezolvi?

02 Jun, 17:31 • Fundeanu Madalina
Exercițiul de matematică care a stârnit frustrare pe internet. Vezi dacă tu reușești să găsești soluția!
Un exercițiu de matematică a stârnit valuri de comentarii pe internet! Tu reușești să-l rezolvi?

De curând, un exercițiu de matematică postat pe platforma „X” a stârnit multă frustrare în rândul utilizatorilor de pe rețeaua de socializare, care s-au confruntat cu dificultăți în găsirea răspunsului corect, conform Kanal D. Tu reușești să găsești soluția?

Deși, la prima vedere, pare un exercițiu foarte complicat, răspunsul la respectiva problemă de matematică este destul de simplu, scrie Mirror. Chiar și așa, se pare că mulți au fost scoși din zona de confort încercând să îl rezolve.

Exercițiul de matematică care a stârnit frustrare pe internet

Problema de matematică, publicată pe „X”, îi provoacă pe internauți să găsească logica unui șir de ecuații:

„1+ 4= 5, 2+ 5= 12, 3+ 6 = 21, 8+ 11=?”.

În descrierea postării, autorul a scris: „Mulți oameni greșesc acest exercițiu. Tu știi rezultatul?”.

În ciuda faptului că o mulțime de oameni sunt de părere că rezultatul corect este 19, acest răspuns este total greșit. Există două metode de a aborda acest șir de ecuații dificil. Prima variantă are în vedere adăugarea rezultatului anterior la fiecare sumă următoare.

De exemplu, dacă 1+ 4= 5, pentru ca 2+ 5= 12 să fie corect, trebuie să adăugăm cei 5 din rezultatul precedent.

Ai mai putea citi: Iluzie optică doar pentru adevăratele genii. Poți vedea șarpele din imagine în 7 secunde?

exercițiu de matematică
exercițiu de matematică

De asemenea, 3+ 6= 21 este corect dacă suma totală este 3+ 6+ 12. Acest lucru presupune efectuarea unor calcule suplimentare între sume, întrucât trebuie să calculezi valorile 4+ 7, 5+ 8, 6+ 9 și 7+ 10 înainte de a ajunge la 8+ 11. Dacă urmezi corect acești pași, suma finală ar trebui să fie 8+ 11+ 77, mai exact 96.

O rezolvare mai ușoară a problemei matematice este să înlocuiești semnul de adunare cu cel de înmulțire și să aduni 1 la fiecare al doilea număr.

Conform sursei citate, observăm că, deși 2+ 5 nu este egal cu 12, dar 2 x 6 da. Astfel, calculul corect ar fi 8 x 12= 96.

Părerea specialiștilor despre astfel de exerciții de logică

Așa cum exercițiile fizice ne ajută să ne menținem sănătatea fizică, la fel ne ajută și astfel de probleme de matematică să ne păstrăm mintea într-o formă perfectă.

Inclusiv profesorii sunt de părere că o metodă eficientă de a-ți antrena mintea este să încerci să rezolvi cât mai multe probleme de matematică.

„O problemă de matematică nu e nimic altceva decât un parcurs al minții tale, pornind de la niște date elementare, Tu ești capabilă să le formulezi să le organizezi pe baza unor lucruri pe care le cunoști. În speța teoremelor, ești capabilă ca din ele să deduci ceva pas cu pas, într-o ordine logică și să ajungi la un rezultat.

Când ai ajuns acolo, ești capabilă să verifici, să refaci traseul invers și să vezi dacă lucrul pe care tu l-ai găsit este corect sau nu. Dacă lucrul ăla este corect, tu ai atins un adevăr absolut. Și nimeni niciodată în viață n-o să vină să-ți spună că nu e așa”, declara Mihai Maci, profesor la Universitatea din Oradea, pentru Digi24, într-o emisiune.

Vezi și: Cât te costă să mergi la ștrand în București în 2024. Cele mai bune prețuri pentru românii care vor să se relaxeze la piscină