- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un gigant global alege România pentru o nouă fabrică. Sute de locuri de muncă la orizont!

21 Oct, 22:48 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministrul Radu Oprea a anunțat vești îmbucurătoare pentru locuitorii județului Prahova, odată cu deschiderea unei noi fabrici a Groupe Atlantic, lider global în industria HVAC, programată pentru aprilie 2025 în localitatea Aricenii Rahtivani. Această investiție de 60 de milioane de euro va crea aproximativ 250 de locuri de muncă, cu potențialul de a ajunge la 370 până în 2026, și va contribui semnificativ la dezvoltarea economică a regiunii.
Un gigant global alege România pentru o nouă fabrică. Sute de locuri de muncă la orizont!

Veștile sunt îmbucurătoare pentru locuitorii din județul Prahova, care se vor bucura de noi oportunități de muncă datorită unei investiții semnificative în regiune. Groupe Atlantic, un lider global în industria HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat), va deschide o nouă fabrică în localitatea Aricenii Rahtivani, cu inaugurarea programată pentru aprilie 2025, potrivit capital.ro.

Te-ar mai putea interesa și: România construiește viitorul verde. Prima fabrică de panouri fotovoltaice prinde contur

foto: fabrică

Un gigant global alege România pentru o nouă fabrică. Sute de locuri de muncă la orizont!

Noua unitate de producție va genera inițial aproximativ 250 de locuri de muncă, iar numărul acestora va crește până la 370 de angajați până în 2026. Fabrica va ocupa o suprafață totală de 145.000 de metri pătrați, dintre care 31.000 de metri pătrați vor fi dedicați clădirilor, și va fi specializată în producția de cilindri de apă caldă eficienți pentru uz casnic.

Anunțul oficial cu privire la deschiderea fabricii a fost făcut în octombrie 2024, în cadrul unei ceremonii la care a participat și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea.

De asemenea, ministrul a promis sprijin guvernamental, incluzând reglementări și scheme de ajutor menite să încurajeze dezvoltarea mediului de afaceri, ceea ce ar putea atrage și alte investiții în zonă.

„Fabrica din România este unul dintre cele patru centre Groupe Atlantic din lume unde există echipamente cu tehnologie încorporată de ultimă generație, ceea ce mă face încrezător că businessul de la Ploiești va avea o creștere semnificativă. Vom continua să fim aproape de Groupe Atlantic, să oferim sprijin și reglementări adecvate, precum și scheme de ajutor din partea Guvernului României, astfel încât companiile capabile să creeze locuri de muncă pentru personal calificat să se dezvolte aici”, a declarat ministrul Oprea.

Groupe Atlantic, fondată în 1968 de Pierre Lamoure și Paul Radat, este un jucător global de marcă în producția de echipamente HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat), având o cifră de afaceri anuală de 3,2 miliarde de euro și peste 13.000 de angajați la nivel mondial.

Compania deține 31 de situri industriale și 43 de locații comerciale, iar noua fabrică care se va deschide în România va fi unul dintre cele patru centre globale ale acesteia, echipată cu tehnologii avansate.

Noua fabrică de la Aricenii Rahtivani se alătură altor investiții recente în județ, cum ar fi Fabrica Borusan Tube SA, un important producător de tuburi din oțel pentru industria auto, inaugurată cu câteva luni în urmă. Această unitate, sprijinită de Camera de Comerț și Industrie Prahova, va contribui la creșterea competitivității județului în sectorul industrial.

Ceremonia de inaugurare a fabricii Borusan Tube SA a avut loc în prezența oficialităților, inclusiv prefectului județului Prahova, Emil Drăgănescu, ambasadorului Turciei în România și fostului premier Victor Ponta.

Te-ar mai putea interesa și: Hanwha Aerospace își extinde imperiul. O fabrica militară de ultimă generație se ridică în România