Oamenii vor putea să-și încarce conștiința pe computer. „Acest lucru ar trebui să fie posibil chiar până la sfârşitul anului”, este mesajul lui Desai, scris pe Twitter. Mulţi oameni de ştiinţă cred că progresele rapide ale inteligenţei artificiale, pe care ChatGPT le conduce, sunt gata să introducă o nouă eră de aur pentru tehnologie, potrivit DailyMail.
Cu toate acestea, cele mai mari minţi ale lumii sunt împărţite în privinţa tehnologiei, Elon Musk şi peste 1.000 de lideri tehnologici cer o pauză, avertizând că ar putea distruge umanitatea. Pe de altă parte sunt alţi experţi, precum Bill Gates, care cred că AI ne va îmbunătăţi viaţa şi se pare că alţi experţi sunt de acord cu ideea că ne va ajuta să trăim pentru totdeauna.
Desai este de partea lui Gates, crezând că îi putem recrea pe cei dragi care au murit, ca avataruri care trăiesc într-un computer. Procesul ar include digitizarea videoclipurilor, înregistrărilor vocale, documentelor şi fotografiilor persoanei, apoi transmise unui sistem AI care învaţă tot ce poate despre individ.
Utilizatorii pot crea apoi un avatar specific care arată şi se comportă la fel ca ruda lor în viaţă. Avansarea ChatGPT a făcut progrese într-o companie care lucrează pe oameni virtuali.
Proiectul numit Live Forever creează un robot VR al unei persoane cu acelaşi vorbire şi manierism ca şi persoana pe care a fost însărcinată să o reproducă.
Artur Sychov, fondatorul Live Forever, a declarat pentru Motherboard în 2022 că tehnologia va fi disponibilă în cinci ani, dar datorită progreselor recente în AI, se aşteaptă că va dura doar o perioadă scurtă de timp.
„Putem să luăm aceste date şi să le aplicăm AI şi să te recreăm ca avatar pe parcela ta de teren sau în lumea ta NFT, iar oamenii vor putea să vină să vorbească cu tine. Vei întâlni persoana respectivă. Şi poate că în primele 10 minute în timp ce vorbeşti cu acea persoană, nu ai şti că de fapt este AI. Acesta este scopul.”, a spus Sychov pentru Motherboard.
Un copywriter din Marea Britanie s-a declarat impresionat de capacitatea ChatGPT, programul care folosește inteligența artificială, de a redacta un articol pentru care de obicei acesta cere 600 de euro. Potrivit acestuia, articolul redactat de ChatGPT a avut nevoie doar să fie puțin editat. A fost structurat simplist, dar „punctele cheie, gramatica și frazarea au fost toate perfecte”, spune Williams.
„A terminat un articol de marketing în 30 de secunde. Sunt destul de sigur că inteligența artificială îmi va lua locul de muncă”, a constatat Henry Williams.
ChatGPT, modelul de inteligență artificială care produce text conversațional, a atras peste 1 milion de utilizatori la scurt timp după lansare. Acesta a fost antrenat să interacționeze cu utilizatorii într-un mod natural. ChatGPT poate învăța să genereze răspunsuri fără instrucțiuni explicite.
Dacă textul generat este trecut printr-un program de verificare a plagiatului, arată că acel conținut este 100% unic.
Deși ChatGPT este încă în faza de test, tehnologia s-a dovedit a fi promițătoare pentru scrierea de coduri și eseuri sofisticate. Totuși, acest model a arătat o tendință de a prezenta cu încredere informațiile false ca adevărate, stârnind îngrijorarea că ar putea contribui la răspândirea dezinformării pe internet.