- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un român în Germania și un neamț în România! Cine critică pe cine și cine laudă pe cine?

30 Sep, 23:46 • Mălureanu Rebecca
Un român stabilit în Germania și un turist neamț prin România ne împărtășeșc părerilor lor. Doua perspective interesante despre viața trăită prin străinătate!
Un român în Germania și un neamț în România! Cine critică pe cine și cine laudă pe cine?

Percepția unui român stabilit în Germania este semnificativ diferită de cea a unui german despre România. Cine a făcut complimente și ce argumente au fost aduse? Răspunsul este mai surprinzător decât ai crede!

Un român și un turist german ne impărtășesc parerilor lor

Doua perspective diferite! Românul critică Germania, neamțul laudă România.

O experiență nu tocmai plăcută trăită de un român într-un service auto din Germania l-au determinat să pună eticheta de acesteia, ”țara programărilor”. Iar despre nemți a afirmat că aceștia nu sunt ”nici eficienți, nici productivi”, transmit stiridiaspora.

Românul a vrut doar să își monteze două anvelope pe jantă, operațiune care, din spusele acestuia, nu ar trebui să dureze mai mult de zece minute. Mecanicii, chiar dacă, erau disponibili la momentul acela în service, i-au tranmis că montarea acestora este posibilă doar prin programare.  Și totuși programarea putea fi făcută doar peste o jumătate de oră, deoarece angajatul din service care se ocupa de așa ceva ”este momentan în pauză, mai durează o jumătate de oră”.

”Eu înțeleg să faci programare când ai mult de lucru, dar ei stăteau degeaba. (…) Păi așa nu mai suntem nici eficienți, nici productivi”, povestește românul, într-un clip postat online.

Ai mai putea citi și:  Străinii se grăbesc să se mute în acest sat de vis din România! Își contruiesc case și-și clădesc noi vieți

Luca Pferdmenges, turistul german
Luca Pferdmenges, turistul german

Avem și păreri pozitive de cealaltă parte.  Un tânăr turist german cu vârsta de 22 de ani, care s-a plimbat prin toată Europa, are doar cuvinte de laudă la adresa țării noastre. Germanul recomandă tuturor turiștilor să ofere ”o șansă și României”. El crede fără îndoială că nu va regreta nimeni acest lucru. Mai menționăm că tânărul neamț face aceleași complimente și Bulgariei.

„Dați o șansă și unor locuri precum România sau Bulgaria. Au plaje uimitoare, oameni minunați, orașe interesante, mâncare grozavă și sunt adesea mai accesibile”, spune Luca Pferdmenges, citat de presa britanică.

Turistul german a alcătuit și un Top 5 al destinațiilor sale favorite. Din punctul lui de vedere acestea sunt: Portugalia, Cipru, Spania, Austria și Croația.

”Sunt destinații celebre, dar cred că sunt celebre din motive întemeiate”, a argumentat Pferdmenges.

Poate te interesează și: Top 5 țări din Europa care oferă cele mai bune salarii. Românii care muncesc aici nu vor să se mai întoarcă în țară