- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Unde poți vedea un film în aer liber. Activitatea perfectă pentru serile de vară

03 Aug, 23:28 • Garey Amyra
Ai văzut vreodată un film în aer liber? Ei bine, dacă răspunsul este negativ, rămâi aici și află unde ai putea face asta. Dacă te-ai plictisit de sălile de cinema întunecoase și pline de oameni, ar trebui să încerci și altceva. Vezi în rândurile următoare toate detaliile.
Unde poți vedea un film în aer liber. Activitatea perfectă pentru serile de vară

Cu siguranță îți amintești să fi văzut în vreo peliculă o scenă în care oamenii își întind păturile pe iarbă verde și vizionează un film în aer liber.

Dacă credeai că în România nu există așa ceva, ei bine, te înșeli! Pentru cei ce nu știu, între 9-14 iulie, cinematograful itinerant Caravana Metropolis – cinema în aer liber, revine la Tulcea.

Citește și Mii de firme și-au suspendat activitatea în 2024. Tabel oficial

Pasionații de film se vor putea bucura de șase filme de artă europene, laureate sau nominalizate la festivalul de film de la Cannes sau la Globurile de Aur.

Proiecțiile încep în fiecare seară de la ora 21:30 în spațiul amenajat în Piața Civică. Dacă vrei să știi, intrarea este liberă pentru public, iar programul complet și detaliile le poți găsi pe https://cinemainaerliber.ro/.

Filmele pe care le poți viziona la Tulcea în acest an vor avea câte o prezentare introductivă făcută de Victor Morozov, cunoscut jurnalist și critic de film la Scena9, Dilema Veche și Films in Frame.

Filme în aer liber și la București

Dacă credeai că trebuie să mergi în alte orașe pentru o asemenea activitate, avem o veste bună!

Programul de proiecţii în aer liber ”CineMasca” începe vineri, la Amfiteatrul Teatrului Masca din bulevardul Uverturii, informează organizatorii într-un comunicat transmis recent.

Pelicula ”Bună treabă” / ”Beau travail” deschide vineri, de la ora 21,15, maratonul de filme, urmat sâmbătă, de la aceiaşi oră, de producţia ”Dansând cu noaptea” / ”Dancer in the Dark”.

Proiecţiile sub cerul curat se întind pe toată durata vremii bune, în fiecare sâmbătă, cu ultima vizionare pe 28 septembrie, spun organizatorii.

„În amfiteatrul proaspăt amenajat din faţa Teatrului Masca, CineMasca îşi propune să exploreze intersecţiile dintre cinema şi arte performative, cu împrumuturi de mijloace, referinţe sau abordări tematice metaartistice din zonele teatrului, dansului şi performance-ului. Cele 14 filme ale programului sunt curatoriale într-un program divers, dar omogen, de către Andrei Rus”, se arată în comunicat, conform Agerpres.ro.

În cazul în care te întrebi cât costă biletele, acestea sunt în valoare de 15 lei și pot fi achiziţionate de pe platforma Eventbook. De altfel, biletele pot fi achiziţionate atât individual, cât şi în pachete de 5, iar costul unui pachet este de 50 de lei.

Citește și Bucuresti, capitala unde turismul tine de instinct si noroc. Cum va descurcati in orasul fara harti si indicatoare?

Pachetele de 5 bilete au valabilitate pe toată perioada CineMasca 2024, în limita disponibilităţii la momentul rezervării.