- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Unde se află în România satul centenarilor? Media de viață este de aproape 80 de ani

18 Aug, 08:00 • Bugiu ⁠Ana Maria
Satul centenarilor este locul din România unde speranța de viață atinge aproape 80 de ani și există foarte mulți oameni cu vârste peste 100 de ani. Care este secretul lonegevității lor?
Unde se află în România satul centenarilor? Media de viață este de aproape 80 de ani

Ce este satul centenarilor? O localitate din România cu aproximativ 2500 de locuitori, unde speranța de viață sare de 70 de ani cu brio și există foarte mulți oameni care au depășit deja vârsta de 100 de ani, potrivit bugetul.ro.

În România, media de viață este de 76,6 ani, oamenii din această localitate depășind-o cu aproape 3 decenii. Cu toate acestea, ei nu au dus o viață lipsită de greutăți și mulți dintre ei au trăit cu gândul de supraviețuire până în ziua următoare. Localnicii dezvălui cu dragoste ce i-a ținut până acum atât de activi și credința este unul dintre pilonii principali.

Te-ar putea interesa și: Cafeaua, „asul” din mâneca celor care lucrează la birou. Legătura ascunsă dintre populara băutură și longevitate

foto: satul centenarilor, Glăvile, județul Vâlcea

Unde se află în România satul centenarilor

Mulți locuitori ai acestei comune ajung să își sărbătorească centenarul. „Harta Longevității din România” a oferit informații este comuna Glăvile, din județul Vâlcea sau „satul centenarilor”, așa cum este numit de către mulți.

Locuitorii comunei au enumerat cele 3 principii care le-au călăuzit pașii în viețile lor: credința, respectul și munca.

„Pe primul loc credința. Pe locul doi, respectul. Pe locul trei munca, cinstea și din nou munca. Fără muncă nu putem trăi nimic pe lumea asta. La câmp eram și cu porci, și cu oi, cu vaci.

Dacă avea curtea bunicii și cu capre. Ţi le da toate o dată și te duceai și le pășteai, că era pământul oamenilor”, spun localnicii, potrivit Observator News.

Primarul comunei, Iustin Duicu, vorbește cu entuziasm despre secretul longevității cetățenilor. Se bucură împreună, se sprijină unii pe alții, trăiesc în armonie și în voie bună, chiar dacă traiul nu le-a fost deloc ușor.

„Secretul oamenilor este că ei au dus o muncă din greu, se hrănesc din curţi, tot ce îşi produc îşi produc cu mâna lor, mâncarea asta e sănătoasă la ţară, nu cumpără nimic din comerţ.

Şi au ajuns la vârste de 90. Chiar avem o persoană care a împlinit 99 de ani acum de curând”, explică Iustin Duicu, primarul comunei Glăvile.

Te-ar putea interesa și: Medicamentele pe care să nu le consumi sub nicio formă după ce ai băut cafea. Efectele negative care îți pot da sănătatea peste cap