Acum, după ciocolata Dubai, un alt desert îi face pe români nerăbdători să-l încerce. E vorba despre mucenicii Dubai, o reinterpretare modernă a tradiționalilor mucenici românești, în care fisticul, cataiful și siropul bogat în arome orientale sunt vedetele principale.
În câteva zile serbăm Mucenicii, iar cel mai așteptat desert în această perioadă este, pe lângă clasicii mucenici, mucenicii Dubai. Au un gust mai dulce, o textură fină și o glazură spectaculoasă. Această combinație unicat dintre aromele românești și influențele orientale poate fi găsită în diverse locații din București, atât în cofetarii specializate, cât și pe platforme online.
Mucenicii reprezintă un preparat esențial în cultura românească, care se pregătesc în fiecare an, în data de 9 martie, cu ocazia sărbătoririi Sfinților 40 de Mucenici. Rețetele tradiționale sunt diferite în funcție de regiune. În Moldova, spre exemplu, mucenicii sunt pufoși, îndulciți cu miere și nucă. Pe de altă parte, în Muntenia și Dobrogea aceștia sunt mici, fierți în sirop aromatizat cu scorțișoară și nucă, simbolizând lacul în care au fost martirizați Sfinții.
Mucenicii Dubai, care sunt foarte populari în acest an, vin a o completare a tradiției printr-o versiune inspirată din bucătăria arabă, în care ingredientele premium și prezentarea elegantă fac din acest desert o alegere rafinată pentru cei ce doresc să încerce un produs nou.
Dacă vrei să încerci acest desert delicios în acest an, îți venim cu câteva idei de unde îi poți găsi: