- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Vacanțe 2024. Cât costă un sejur de 7 zile în unele din cele mai populare destinații din Spania

09 Jul, 23:36 • Adrian Popovici
Spania atrage turiști din toată lumea, inclusiv români. Află din acest articol cât costă un sejur de 7 zile în unele dintre cele mai populare destinații din această țară.
Vacanțe 2024. Cât costă un sejur de 7 zile în unele din cele mai populare destinații din Spania

Spania este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din lume, iar în 2024 mulți români și-au propus să își facă concediile în stațiunile din această țară, notează Playtech. În acest articol trecem în revistă principalele costuri pe care trebuie să le iei în calcul dacă plănuiești un sejur de 7 zile în această țară.

Ibiza, renumită pentru plajele sale superbe și viața de noapte vibrantă, oferă o gamă largă de opțiuni de cazare pentru un concediu de 7 zile. Poți opta pentru hoteluri de 3 stele, cu prețuri între 80 și 150 euro pe noapte, totalizând un sejur între 560 și 1.050 euro.

Trebuie precizat și că hoteluri de 4 stele oferă camere duble la prețuri cuprinse între 150 și 300 euro pe noapte, ceea ce înseamnă un sejur de 1050 până la 2100 euro. Pentru cei care doresc luxul maxim, hoteluri de 5 stele și resorturi all-inclusive pot costa de la 300 euro pe noapte, ajungând la un sejur total de până la 5.600 euro.

Biletele de avion dus-întors din București către Ibiza variază între 200 și 400 euro de persoană, asigurând transportul necesar pentru un sejur confortabil. Transferurile de la aeroport la hotel costă aproximativ 20-50 euro per persoană, iar închirierea unei mașini pentru mobilitate pe insulă adaugă încă 210-350 euro la bugetul total al sejurului tău. Alternativ, transportul public și taxiurile oferă opțiuni mai economice pentru deplasări locale.

Te-ar putea interesa și: Litoralul românesc, invadat de alge și în 2024. Turiștii sunt revoltați de mirosul neplăcut și încep să evite unele stațiuni din acest motiv

Cât costă un sejur de 7 zile în Tenerife?

Tenerife, cea mai mare insulă din arhipelagul Canarelor, este o altă alegere populară pentru cei care își doresc un sejur în Spania. Cazarea aici este similară, cu hoteluri de 3 stele ce oferă camere duble între 60 și 100 euro pe noapte, totalizând un sejur de 420 până la 700 euro.

Cei care își doresc să stea în hoteluri de 4 stele, costurile pentru cazare pot ajunge între 100 și 200 euro pe noapte, asigurând un sejur de 700 până la 1400 euro. Pentru cei care doresc luxul și confortul maxim, hoteluri de 5 stele și resorturi pot costa de la 200 euro pe noapte, ajungând până la 3500 euro pentru un sejur complet.

Biletele de avion dus-întors din București către Tenerife au aceleași intervaluri de prețuri, 200-400 euro de persoană, asigurând accesibilitatea necesară pentru un concediu fără griji. Transferurile de la aeroport la hotel adaugă aproximativ 20-50 euro per persoană, iar închirierea unei mașini pentru explorarea insulei Tenerife costă 210-350 europentru 7 zile. Alternativ, transportul public și taxiurile sunt o opțiune economică pentru deplasări locale.

Indiferent dacă alegi Ibiza sau Tenerife pentru o vacanță de 7 zile în Spania , este important să iei în calcul cheltuielile pentru cazare, transport și activități pentru a te bucura de o vacanță plăcută în care nu stai cu grija banilor cheltuiți.

Citește și: Sejurul pe litoral vine cu sacrificii pentru români în 2024. La ce renunță pentru a putea merge la plajă