- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Vacanțe mai scumpe cu 20% față de anul trecut. De la cât începe un sejur de două persoane

05 Apr, 20:39 • Toma Anca
Vacanțe mai scumpe cu 20% față de anul trecut. Dacă în anii pandemiei, pe fondul nesiguranței cauzate de restricții, turiștii își făceau planurile de călătorie aproape de pe o zi pe alta, acum ei se bucură de mai multă certitudine în ceea ce privește planificarea sejurului.
Vacanțe mai scumpe cu 20% față de anul trecut. De la cât începe un sejur de două persoane

Vacanțe mai scumpe cu 20% față de anul trecut. Există acum o mai mare predictibilitate în ceea ce privește deplasările, ceea ce îi ajută pe români să planifice din timp perioada de concediu și să aibă, astfel, o ofertă mult mai mare de opțiuni atât în ceea ce privește destinațiile și unitățile de cazare, cât și în ceea ce privește prețurile. Turiștii își planifică acum concediul pe termen lung, își fac rezervările cu 30, 60, 90 sau chiar cu 120 de zile înaintea datei de check-in.

În topul celor mai rezervate destinații în perioada early booking se numără stațiunile montane și marile orașe (41% din rezervări), litoralul românesc (22% din rezervări), stațiunile balneare (15% din rezervări), restul procentelor fiind distribuite între destinațiile mai puțin populare.

În ceea ce privește tarifele pentru sejururile rezervate early booking, prețul mediu pentru o vacanță de 2 persoane, 3 nopți în perioada verii este de: 1.142 lei (la mare), 952 lei (la munte), 1.040 lei (în stațiunile balneare), 840 lei (în orașe). Pe de altă parte, prețul mediu pentru o vacanță de familie (2 adulți, 2 copii), 5 nopți în perioada verii este de: 2.424 lei (la mare), 2.243 lei (la munte), 2.034 lei (în stațiunile balneare), 2.036 lei (în orașe).

Citește și: Serialele devin un punct de reper în alegerea destinațiilor de vacanță. Clasamentul filmelor din care se inspiră tinerii

Vacanțe mai scumpe cu 20% față de anul trecut

Primele semne ale revenirii curentului early booking au apărut din luna ianuarie, când au început să fie înregistrate primele rezervări pentru primăvară și vară. Cât despre tarifele early booking, acestea sunt cu 17-20% în creștere față de anul trecut, o scumpire generată și de inflație, dar tot sunt mai mici față de prețurile percepute atunci când rezervarea nu a fost făcută în avans cu minimum o lună înainte.

Avantajele pe care le au turiștii care fac rezervări early booking sunt, în primul rând, prețurile mai bune și reducerile de care pot profita, făcând astfel economii semnificative de buget pentru vacanță. Apoi, un alt beneficiu este varietatea mare a disponibilităților la unitățile de cazare preferate: efectuând rezervarea din timp, turiștii au de ales din mai multe opțiuni și pot opta pentru cel mai bun raport calitate/preț, în funcție de obiectivele lor.

Rezervările early booking sunt din nou în trend, turiștii au acum mai multă siguranță în ceea ce privește călătoria lor, așa că își planifică vacanțele din timp, astfel că am înregistrat o dublare a numărul de rezervări în primul trimestru la Travelminit”, spune Dóra Török, manager operațional Travelminit.ro.

Destinația accesibilă de Paște, la doar 200 de euro

Paștele se apropie, iar românii sunt în căutarea unor destinații cât mai accesibile pentru toate buzunarele. Iată cât costă un sejur all-inclusive de sărbătorile Pascale. Traian Bădulescu, consultant în turism și purtătorul de cuvânt al ANAT, a menționat faptul că fiecare destinație are prețuri pentru toate buzunarele. Cum ar fi, o vacanță în România pentru o noapte la o pensiune începe de la 300 de lei. Pentru doritorii de călătorii înafara țării, pot beneficia de o ofertă pentru trei nopți, all-inclusive cu doar 200-300 euro.

Consultantul a amintit că spre deosebire de anul trecut, pentru că a fost situația cu războiul din Ucraina, lumea a evitata să plece din țară, dar anul acesta a venit cu o creștere de 30-35%. Acesta a adăugat că în jur de 100.000 – 200.000 de români preferă să călătorească de Paște.

„Majoritatea turiștilor preferă România sau țări creștin-ortodoxe ca să-și urmeze tradițiile de Paște. De exemplu, stațiunile balneare: Băile Herculane, Băile Felix, Sovata, Covasna, turiștii caută hoteluri cu piscine interioare sau exterioare încălzite, dar caută și hoteluri pe litoral deoarece sunt deschise 15% dintre ele, prețurile evident sunt mult mai bune decât în plin sezon.

Delta Dunării e căutată, Poiana Brașov, Valea Prahovei firește cu Predeal, Sinaia, Bușteni. Tarifele sunt pentru toate buzunarele. Se găsesc inclusiv camere cu 300 de lei pe noapte la pensiuni sau hoteluri de 2-3 stele. Bine, se poate ajunge și la 600-700 de lei în funcție de locație. Bine, de Paște media e cam 500 de lei camera pe noapte, cu mic dejun, cu cină de Paște”, a declarat Traian Bădulescu.

De asemenea, tarifele s-au majorat, din cauza inflației, cu 10-30%, iar media este de 15-20% față de anul trecut. Astfel, românii preferă să plece în afara țării, deoarece costurile sunt similare atât pe plan intern, cât și extern, mai exact în city-break-uri, a menționat sursa citată.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...