- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Vară 2024. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru o vacanță all inclusive în Maldive

23 Jun, 18:02 • Cornel Ghimeșan
Vară 2024. Cât costă o vacanță în Maldive. Dacă ai pus niște bani la saltea și te gândești să te răsfeți peste hotare, iată cât va trebui să investești pentru un sejur în acest loc exotic și luxos.
Vară 2024. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru o vacanță all inclusive în Maldive

Vară 2024. Cât costă o vacanță în Maldive. În 2024, o vacanță all-inclusive în Maldive poate fi o experiență de lux, dar care oferă și una dintre cele mai impresionante escapade tropicale din lume. Prețurile pot varia în funcție de sezon, de tipul de cazare și de facilitățile incluse, dar în medie, se poate estima că o astfel de vacanță poate porni de la aproximativ 3.000 de dolari pe persoană pentru un sejur de o săptămână.

Citește și: Super-ofertă de weekend la Lidl! Supermarketul pune la promoție câteva produse căutate de toți românii

Această sumă acoperă, de obicei, cazarea într-un resort de cinci stele, care poate oferi vile pe plajă sau chiar pe apă, cu vedere la apele cristaline ale oceanului Indian. În plus, pachetul all-inclusive include de obicei toate mesele, băuturile (alcoolice și non-alcoolice), activități recreative și sporturi acvatice, cum ar fi snorkeling-ul, scufundările, croazierele cu barca și chiar lecții de surfing sau scufundări.

Cu toate acestea, unele resorturi mai exclusiviste sau cu servicii premium pot solicita tarife mai ridicate, care pot ajunge și până la 10.000 de dolari sau chiar mai mult pe persoană pentru o săptămână. Aceste tarife pot include beneficii suplimentare, cum ar fi tratamente spa de lux, excursii private sau acces la facilități exclusiviste, cum ar fi terenuri de golf sau restaurante gourmet.

Ce poți să vizitezi în Maldive

Poți „zbura” pe sub apă, într-un submarin personal pentru a explora Rezervația Biosferică a Maldivelor, aflată sub patronajul UNESCO. Astfel, ai posibilitatea să vezi în toată splendoarea lor pești colorați, corali, delfini, țestoase, rechini și pisici de mare – la bordul lui DeepFlight Super Falcon 3S, un submarin ce poate adăposti trei persoane.

După ce submarinul se scufundă te vei teleporta pe loc pentru a avea parte de o experiență 360 într-unul dintre cele mai bogate ecosisteme ale lumii. Pentru a-l accesa, trebuie să ajungi mai întâi la resortul Four Seasons Maldive, de pe Landaa Giraavaru. Evident, submarinul e condus de un profesionist, care îl va manevra prin apele liniștite ale oceanului, la o adâncime de 37 m.

Aflat în partea nordică a atolului Haa Alif, el însuși situat în nordul arhipelagului Maldivelor, Utheemu ocupă un loc special în istoria națiunii maldiviene. Și asta deoarece aici era cândva reședința reverendului sultan Mohamed Thakurufaanu, liderul care e creditat cu alungarea invadatorilor portughezi ce doreau să cucerească insulele la sfârșitul secolului al 16-lea.

De aceea, pe acest atol poți vedea, pe lângă plajele cu nisip alb, câteva locuri istorice însemnate, unul dintre acestea fiind Utheemu Ganduvaru, unde se află palatul de cherestea în care a trăit respectatul conducător de odinioară.

Probabil ai văzut pe internet imagini fabuloase cu restaurante subacvatice, în care clienții savurează preparate exotice privind la peștii care își văd de treabă în mediul lor natural. Cina luată într-un asemenea local reprezintă una dintre marile tendințe turistice din Maldive, în arhipelag existând deja câteva resorturi care se străduiesc să ridice această experiență la cele mai înalte așteptări ale clienților.

Una care intră în zona luxului, cu șampania și stridiile incluse, și care poate fi accesată în restaurante precum: Ithaa (la Conrad Maldives Rangali de pe atolul Alif Dhaal), Undersea’ (la Hurawalhi Island resort), SEA (la Anantara Kihavah Maldives Villas), SUBSIX (la Niyama Private Islands), M6m (la Ozen Life Maadhoo) și H2O (la You&Me Maldives).

Citește și: Obiceiul financiar care ne aduce mai aproape de faliment. Cei care fac asta ajung să plătească dobânzi și de 20%

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult