- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Veste neașteptată în industria cosmetică! Avon și-a cerut falimentul!

15 Aug, 11:34 • Bugiu ⁠Ana Maria
Avon și-a depus cererea de intrare în faliment. Au stârnit o adevărată polemică.
Veste neașteptată în industria cosmetică! Avon și-a cerut falimentul!

Avon Products Inc și-a depus cererea de intrare în faliment în statul Delaware din Statele Unite ale Americii. Conducerea a luat această decizie radicală după un val de procese și acuzații grave aduse produselor de înfrumusețare, potrivit bugetul.ro.

O mulțime de clienți susțin că unele produse ar provoca boli grave, printre care și cancer. Dacă firma ar intra în faliment, sutele de românce care lucrează în afara țării la ei ar putea rămâne fără loc de muncă.

Te-ar putea interesa și: Gigantul american din industria de beauty, Avon, va deschide în România primele magazine în franciză. Investiții de până la 35.000 de euro!

foto: faliment AVON

Avon și-a cerut falimentul

Compania din SUA este implicată în 386 de procese, care înglobează 225 de milioane de dolari. Philip Gund, care este Chief Restructuring Officer, a ieșit public și a spus că firma nu are atâția bani pentru a ieșit „basma curată” din această ecuație.

Compania a fost înființată în 1886 și este prezentă în peste 135 de țări, la momentul actual.

Compania din state avea datorii încă din 2016 de peste 1,3 miliarde de dolari.

Cum este situația Avon în România?

Avon a venit pe piața din România în anul 1997. De 27 de ani, compania a reușit să cucerească o mulțime de românce, în special din pricina prețurilor accesibile. Firma funcționează, atât prin magazinele din centrele comerciale, dar și prin angajatele care au funcția de reprezentante.

Ne putem gândi nostalgic la faptul că puține sunt femeile care nu au cunoscut, măcar o dată, alte femei reprezentante la Avon, care aveau mereu broșurile parfumate la ele. O colegă de la muncă, o colegă de la școală, o vecină, o prietenă – fiecare are cel puțin o cunoștință care vinde în mod direct produsele, prin funcția de reprezentant.

Avon Cosmetics SRL, potrivit ultimelor date raportate, a avut o cifră de afaceri de 338,8 milioane de lei în anul 2023, pe piața din România. Profitul net a fost de 11 milioane de lei, având 208 angajați.

Chiar dacă afacerea merge bine pe plan local, mai ales în țara noastră, dacă brand-ul va dispărea, nu va mai exista nici în România.

Te-ar putea interesa și: Angela Crețu a demisionat din poziția de CEO al companiei Avon. Ce a determinat-o să ia această decizie