- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Vestea momentului pentru toți românii care au Samsung. Se ia în calcul o schimbare majoră

23 Jul, 11:56 • Bugiu ⁠Ana Maria
Samsung oferă o nouă veste pentru clienții săi. Ce ar putea însemna această schimbare pe termen lung?
Vestea momentului pentru toți românii care au Samsung. Se ia în calcul o schimbare majoră

Roh Tae-moon, președintele Samsung Mobile, a anunțat într-un interviu pentru Financial Review, că Samsung are un nou focus: dezvoltarea de telefoane special create pentru a favoriza utilizarea inteligenței artificiale, potrivit afr.com.

Te-ar putea interesa și: A bubuit prețul energiei în Sud-Estul Europei. Care sunt țările cu evoluția explozivă a taxelor

foto: samsung

Despre ce este vorba?

Președintele Samsung Mobile a explicat că această nouă categorie de dispozitive este special gândită pentru facilitarea utilizării inteligenței artificiale și vor fi cu totul diferite de telefoanele cu care suntem obișnuiți.

Noile telefoane vor avea senzori și ecrane mai mari, un design diferit, dar și un sistem hardware diferit de ce este în momentul actual pe piață, pentru a face față inteligenței artificiale.

Roh Tae-moon le denumește simplu, „AI Phones” (Telefoane ”AI”) și spune că vor fi radical schimbate, față de cele din prezent.  Președintele Samsung Mobile nu a menționat ce factori sunt luați în calcul pentru realizarea unui astfel de proiect.

Detalii legate de design nu au fost date, dar a fost subliniată inovația și cum aceste noi gadget-uri vor revoluționa perspectivele în materie de dispozitive de tip smartphone și nu numai.

Interviul lui Roh Tae-moon vine la câteva luni după ce Samsung a lansat sistemul „Galaxy AI” pe mai multe telefoane Samsung.

Sistemul își propune să eficientizeze funcțiile existente, să adauge noi instrumente pentru utilizatori și să îmbunătățească funcționalitatea generală a telefoanelor Samsung.

Cum este integrat AI în celelalte companii mari din lume

Cel mai mare competitor de producție de telefoane al Samsung este Apple. Cei de la Apple au anunțat că vor încheia un parteneriat cu firma creatoare de ChatGPT OpenAI pentru a construi funcții AI pentru iPhone.

Și Google a folosit inteligența artificială în smartphone-urile sale și în sistemul său de operare Android.

Te-ar putea interesa și: Cine va primi 718 lei de la stat? Banii vor intra până la 26 iulie