Tu știai că începe o nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice 2024? Depunerile de dosare pentru finanțare vor începe în curând, deci, dacă te interesează, rămâi aici și află toate informațiile.
Te-ar putea interesa și Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Începe goana după ajutorul de 20.000 de lei de la stat
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat lansarea unei noi sesiuni a programului Casa Verde Fotovoltaice, destinată susținerii instalării de sisteme de panouri fotovoltaice.
Președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, a declarat faptul că sesiunea despre care este vorba va începe la finele lunii august sau începutul lunii septembrie 2024.
De asemenea, programul oferă finanțări de până la 30.000 de lei per locuință, din care 10.000 de lei sunt pentru achiziționarea de acumulatori, iar beneficiarii trebuie să contribuie cu 3.000 de lei.
Pe lângă cele precizate anterior, această sesiune vine după ce, anul trecut, programul a fost blocat temporar din cauza unor suspiciuni legate de informații care ar fi favorizat anumite firme.
Președintele AFM a susținut că toate dosarele din sesiunea precedentă, care au fost complete și corecte, au fost decontate în termen de maxim 60 de zile.
Pentru sesiunea 2024, AFM are un buget record de 2 miliarde de lei, destinat finanțării a aproximativ 66.000 de locuințe, inclusiv pentru achiziționarea de acumulatori.
Noua sesiune a programului este așteptată cu interes, iar ghidul de finanțare urmează să fie publicat în curând pentru consultare publică.
Ca referință, panourile fotovoltaice sunt dispozitive esențiale pentru captarea și conversia energiei solare în electricitate, utilizând efectul fotovoltaic.
De asemenea, acestea sunt formate din celule semiconductoare din siliciu ce transformă lumina solară direct în curent continuu.
Instalarea panourilor fotovoltaice le permite gospodarilor români și afaceriștilor să reducă dependența de rețeaua electrică tradițională și să își scadă factura de energie, în același timp având parte și de o soluție ecologică, conform Capital.ro.
Mai mult decât atât, acestea ajută la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și sprijină tranziția către surse de energie regenerabilă.
Mulți afaceriști apreciază panourile fotovoltaice pentru eficiența și durabilitatea lor, dar și pentru șansa de a beneficia de subvenții și stimulente financiare în cadrul anumitor programe guvernamentale, de exemplu, Casa Verde în România.
Dacă nu știai, panourile fotovoltaice au un impact considerabil asupra climei prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, în special dioxid de carbon.
Citește și Casa Verde Fotovoltaice. Calendarul complet al înscrierilor din 2023. Ce documente sunt necesare
Prin conversia energiei solare în electricitate, acestea oferă o alternativă curată și sustenabilă la sursele tradiționale de energie, precum combustibilii fosili, care contribuie la încălzirea globală.