- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Viața cutremurătoare a lui Florin Niță, înainte de a ajunge portarul-erou al echipei Naționale de la EURO 2024. „Nu mi-a fost rușine”

21 Jul, 13:22 • Fundeanu Madalina
Prin ce încercări a trecut portarul Florin Niță, înainte de a ajunge un erou al echipei Naționale. Viața fotbalistului nu a fost deloc ușoară!
Viața cutremurătoare a lui Florin Niță, înainte de a ajunge portarul-erou al echipei Naționale de la EURO 2024. „Nu mi-a fost rușine”

Florin Niță, în vârstă de 36 de ani, este unul dintre cei mai apreciați jucători de fotbal din România, după ce a reușit să apere multe mingi importante la EURO 2024, atât în meciul cu Ucraina, cât și în cel cu Belgia. Deși presiunea a atins cote maxime, sportivul a demonstrat că alegerea lui Edi Iordănescu a fost una inspirată, conform Cancan.ro.

Prin ce încercări a trecut portarul Florin Niță, înainte de a ajunge un erou al echipei Naționale. Viața fotbalistului nu a fost deloc ușoară!

Portarul nu doar că a dat dovadă de profesionalism dar, în același timp, a devenit un exemplu demn de urmat. Având o poveste de viață cutremurătoare, fotbalistul a recunoscut că a muncit din greu pentru a atinge succesul.

Florin Niță nu a avut o viață ușoară. Din contră, portarul echipei naționale spune că ar putea scrie o carte despre viața lui pentru a inspira generațiile de tineri să meargă mai departe, indiferent de obstacolele întâmpinate. Dintr-un băiat sărac, care lucra la fabrica de cozonaci, a ajuns milionar. În plus, după meciurile de la EURO 2024, jucătorul poate fi considerat un adevărat erou al unei națiuni.

Florin Niță a avut multe de îndurat până să ajungă omul de succes care este astăzi. La doar 5 ani și-a pierdut tatăl, iar apoi a fost nevoit să muncească de la o vârstă fragedă pentru a-și ajuta mama bolnavă.

Ai mai putea citi: Șansa momentului de la TAROM pentru românii care vor să meargă la meciul EURO 2024 România-Slovacia, din 26 iunie. Anunțul companiei

Florin Niță
Florin Niță

A descoperit pasiunea pentru fotbal datorită unei vecine, pe care o consideră un fel de mamă adoptivă. Femeia l-a împins către teren și l-a susținut, iar el a fost ambițios și a perseverat. Florin Niță a realizat că dacă este serios și se ține de antrenamente, ar putea avea o șansă reală să scape de sărăcie.

Pe de altă parte, tânărul a mers în continuare la muncă pentru a face rost de bani. Când era doar un adolescent, a muncit într-o fabrică din București, unde ambala cozonaci. În cadrul unui podcast publicat recent, acesta a mărturisit că nu i-a fost niciodată rușine să lucreze.

„Pe perioada vacanței mergeam și ajutam acolo, cât puteam. Înainte sau după școală mergeam undeva pe bulevardul Timișoara, în zona Plaza (…). Nu mi-a fost rușine”, a spus Florin Niță, la podcastul Sport Talk & Toc.

Nu a renunțat repede la munca grea. După ce a semnat cu Steaua, Florin Niță a continuat să lucreze, trecând de la fabrica de cozonaci la spart de lemne. După vârsta 30 de ani și o mulțime de încercări, viața a început să fie mai blândă cu el. Fotbalistul a plecat la Sparta Praga pentru 1,8 milioane de euro, salariul pe 3 ani.

În prezent, la 36 de ani, Florin Niță spune că are tot ce își dorește. În fotbal, a reușit să facă performanță și să ajungă un portar-erou, după meciurile României de la EURO 2024. În plus, lucrurile par să se îndrepte spre bine și pe plan personal, bucurându-se de o familie frumoasă. Succesul nu l-a îndepărtat, însă, de divinitate. Florin Niță a declarat că merge în fiecare săptămână la biserică.

Vezi și: Incredibil! Ce mesaj a transmis Nicolae Stanciu după victoria istorică de la EURO 2024 „În doi ani ați dus-o la un alt nivel. Și n-am zis niciodată nimic”