- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Viața unei românce care a îngrijit ani de zile o pensionară de 92 de ani, în Italia, s-a schimbat radical. A rămas mută când a citit testamentul

05 Oct, 18:27 • Cornel Ghimeșan
Povestea simplă de viață a unei românce plecată la muncă în Italia a luat o întorsătură complet neașteptată, care i-a lăsat fără cuvinte pe toți cei care au cunoscut-o.
Viața unei românce care a îngrijit ani de zile o pensionară de 92 de ani, în Italia, s-a schimbat radical. A rămas mută când a citit testamentul

Ce întorsătură neașteptată a luat viața unei românce din Italia. O româncă de 45 de ani a plecat în Italia în speranța unui trai mai bun. După ce a schimbat mai multe job-uri, femeia a ajuns să o îngrijească pe o bătrână de 92 de ani din Brescia, iar ce s-a întâmplat ulterior i-a schimbat viața radical.

A avut grijă de bătrâna respectivă ani de zile și toate eforturile ei au fost răplătite cu vârf și îndesat atunci când bandanta a aflat că în testament ea a fost numită unica moștenitoare a locuinței sale. Bătrâna italiană i-a făcut, astfel, o surpriză uriașă româncei, dar nu și familiei sale.

Citește și Unde câștigi cel mai bine în Europa. Iată ce reprezintă un salariu bun în principalele capitale europene

Cum s-a schimbat viața unei românce care a făcut eforturi toată viața ca să se întrețină

Totuși, la scurt timp, a început războiul cu familia bătrânei. Nepoții, aflând de această veste, au spus că Antoaneta, îngrijitoarea româncă, a manipulat-o pe bătrână și a obligat-o să-i lase prin testament proprietatea ei. Au cerut instanței să anuleze testamentul, argumentând că bătrâna nu mai e în deplinătatea facultăților mintale.

Pensionara, deși în vârstă de 92 de ani, era încă lucidă și conștientă de decizia pe care a luat-o, așa că a intervenit în favoarea româncei. A acceptat să treacă printr-o serie de teste și evaluări medicale, care au confirmat că e capabilă să ia decizii legate de bunurile ei și că nu a fost influențată de nimeni.

„Dragii mei nepoți, vă rog să nu fiți supărați pe mine pentru ceea ce am hotărât în testamentul meu. Am ajuns să iau această decizie pentru că m-am simțit abandonată de voi toți. Așa cum voi nu v-ați simțit obligați față de mine cu ceva, la fel și eu am considerat că sunt liberă să decid ce voi face și cui voi lăsa bunurile mele după ce nu voi mai fi.”, a spus bătrâna, potrivit Cancan.

Chiar în timpul procesului, pensionara a fost dusă la un centru de îngrijire pentru vârstnici, după ce procurorul a stabilit că Antoaneta ar fi profitat de încrederea bătrânei. A fost acuzată că a forțat-o să-i lase casa și să-i dea suma de 9.000 de euro pentru cheltuieli.

Citește și Românii sunt revoltați! Pensia uriașă a unui român care nu a muncit niciodată a generat scandal pe internet!

Avocata a ajutat-o pe Antoneta să prezinte testamentul în original în fața instanței, în care scria negru pe alb că bătrâna îi lasă casa ei din Brescia, în timp ce nepoții au primit un magazin, afacerea familiei.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult