- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Vinicio Bulla, antreprenorul italian care plăteşte prime angajaţilor care fac copii şi le asigură acestora şi o alocaţie: „Nu vreau să mor cu banii în bancă”

07 Mar, 23:26 • Russo George
Ajuns la o vârsta venerabilă, Vinicio a spus că nu vrea ”să moară cu banii în bancă”. Și a decis să împartă mica avere pe care o are la bancă oamenilor care au lucrat pentru el, la fabrica pe care a înființat-o.
Vinicio Bulla, antreprenorul italian care plăteşte prime angajaţilor care fac copii şi le asigură acestora şi o alocaţie: Nu vreau să mor cu banii în bancă

Totuși, Vinicio nu își va împărți banii chiar cu toți angajații, ci doar cu cei care contribuie la creșterea natalității. Astfel, a prevăzut prime pentru angajații care vor avea copii, chiar și după moartea lui, dar și alocații speciale pentru cei mici mai mulți ani la rând.

„Nu vreau să mor cu banii în bancă, vreau să ajut regiunea”. Vinicio Bulla, în vârstă de aproape 80 de ani, este un antreprenor din Caltrano, o comună din provincia Vicenza, regiunea Veneto, Italia, cu o populaţie de 2.624 de locuitori. Rivit Spa, compania căreia şi-a dedicat viaţa, este un gigant mondial care produce oţeluri speciale, printre cele mai utilizate în platformele petroliere din mările din întreaga lume, potrivit Corriere Adriatico.

La fabrica din Caltrano lucrează 150 de angajaţi. Vinicio Bulla este unul dintre acei antreprenori din Veneto cărora ar trebui să li se ridice un monument: zilnic în fabrică, capabil să strângă cureaua pentru a evita chiar şi o singură zi de şomaj în timpul recesiunilor care, printre altele, au fost nenumărate, curajos în investiţii, refuzând să vândă compania fondurilor străine.

Vinicio Bulla dă aproape 10.000 de euro pentru fiecare copil

În prezent, economiile sale personale sunt „îngheţate” în bancă şi puse la dispoziţia unui fond care va oferi contribuţii substanţiale angajaţilor pentru a susţine natalitatea: până la 3.000 de euro pentru naşterea sau adopţia unui copil, iar apoi pentru a plăti şcolile copiilor: până la 6.600 de euro pe an pentru fiecare copil, pentru taxele de înscriere şi de cantină în creşe şi grădiniţe. O modalitate de a-i „recompensa pe angajaţii care merită”, dar şi de a sprijini familiile din Caltrano şi de a le încuraja să aibă copii, „astfel încât oraşul să nu se depopuleze”, afirmă Bulla.

Iniţiativa acestui mare antreprenor a surprins-o pe Elena Donazzan, consilier pentru muncă din regiunea Veneto.

„Vă sunt profund recunoscătoare pentru alegerea dumneavoastră de mare valoare socială, care atestă încă o dată legătura profundă care uneşte întreprinderile din Veneto cu teritoriul lor”, a scris Donazzan într-o scrisoare adresată lui Bulla.

Citeşte şi: Spor de stres la locul de muncă. Angajații care se simt abuzați sau umiliți de șef pot cere compensații pentru prejudiciile suferite

Urmărește Daily Business pe Google News