- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Zăpadă în luna lui Cuptor. A venit iarna. Care este stațiunea unde a nins ca-n povești?

22 Jul, 12:48 • Bugiu ⁠Ana Maria
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni. Zăpada a ajuns chiar și la 31 de centimetri într-o singură zi.
Zăpadă în luna lui Cuptor. A venit iarna. Care este stațiunea unde a nins ca-n povești?

În țara noastră, codul roșu de căldură ne-a vizitat de câteva ori pe parcursul acestei veri, însă situația se prezintă altfel în emisfera sudică, unde iarna se întinde între lunile iunie și august.

În timp ce în România cremele cu factor de protecție solară aplicate pe piele de abia fac față caniculei, în emisfera sudică, în care temperaturile nu sunt, în mod normal, joase, a nins abundent. Sud-estul Australiei a fost acaparat de o furtună de zăpadă. Drept urmare, stațiunile amenajate pentru sporturile de iarnă au fost acaparate instant de către iubitorii de zăpadă.

Te-ar putea interesa și: Noi reglementări intră în vigoare pentru RCS-RDS, Vodafone și Orange. Milioane de clienți au primit un anunț crucial de la ANCOM

foto: zăpadă ca în decembrie în luna iulie

Stațiunile din Australia sunt acoperite de zăpadă

În Australia, iarna se întinde între lunile iunie și august, însă nu atinge temperaturile scăzute care se înregistrează în România, spre exemplu. Cu toate acestea, s-a întâmplat zilele trecute un eveniment neobișnuit. Stațiuniloe care se află în sud-estul Australiei au fost acoperite de un strat de zăpadă de până la 31 de cm.

Temperaturile de iarnă din Australia scad foarte rar sub 15 grade Celsius, acest eveniment fiind unul la care localnicii nu se așteptau, dar pe care l-au îmbrățișat cum se cuvine, acaparând zonele amenajate pentru sporturile de iarnă.

Managerul de marketing al stațiunilor Mt Buller și Mt Stirling, David Clark, a declarat, potrivit adevărul.ro:

„Este fantastic, a început să ningă vineri seară și nu s-a oprit. Acum este momentul perfect să veniți – sunt cele mai bune condiții pe care le-am văzut până acum”.

În dimineața zilei de sâmbătă, stațiunea Mt Buller era acoperită de un strat de 22 cm de zăpadă, iar pe parcursul zilei s-au mai acumulat 15 cm.

„Cu siguranță com avea zăpadă până în octombrie”, a mai spus managerul.

Condiții excelente pentru pasionații de sporturi de iarnă s-au creat și în stațiunea Mount Hotham, care a fost acoperită de un strat de 31 cm de zăpadă într-o singură zi.

 

Te-ar putea interesa și: Prețurile alimentelor de la Electric Castle i-au făcut pe mulți să renunțe la mâncare. Cât costă o porție de mici și o ciorbă de burtă