- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Acţiunile AstraZeneca au scăzut după eşecul unui medicament experimental împotriva cancerului pulmonar

11 Sep, 14:23 • Andrei Alina
Acţiunile AstraZeneca, listate la Londra, au scăzut marţi cu 5.6%, după ce rezultatele studiilor companiei privind cancerul pulmonar au arătat că medicamentul experimental dezvoltat de companie nu a îmbunătăţit semnificativ rezultatele globale de supravieţuire pentru pacienţi, scrie Reuters.
Acţiunile AstraZeneca au scăzut după eşecul unui medicament experimental împotriva cancerului pulmonar

Acţiunile AstraZeneca au scăzut cu până la 5,6% la 119,98 lire sterline în tranzacţiile de dimineaţă, acţiunile care au crescut cu aproape 18% în acest an fiind pregătite pentru cea mai mare scădere de o zi din ultimele şapte luni, dacă pierderile se menţin, scrie Reuters.

Supravieţuirea globală, sau ratele OS, în studiul TROPION-Lung01 „nu a atins semnificaţia statistică”, a declarat compania într-o prezentare la Conferinţa Mondială privind Cancerul Pulmonar din San Diego, care a avut loc luni.

Citește și: Revoluție în Sănătate! Marcel Ciolacu anunță acces gratuit la tratamentele avansate pentru bolnavii de cancer

„Ne aşteptăm ca această actualizare să determine piaţa să adopte o viziune chiar mai prudentă cu privire la aprobarea Dato TL01 FDA până la sfârşitul anului”, au declarat analiştii de la JPMorgan într-o notă.

Studiul în stadiu avansat a fost urmărit îndeaproape de investitori şi analişti, care prevăd că medicamentul, cunoscut sub numele de Dato-DXd, ar putea fi un alt medicament cu cele mai mari vânzări pentru AstraZeneca.

Citește și: Atenție la falsele medicamente ce promit vindecarea cancerului! Escrocii ne expun la un pericol imens

Medicamentul aparține unei clase promiţătoare cunoscute sub numele de conjugați de medicamente cu anticorpi (ADC), care constau în anticorpi monoclonali care urmăresc tumorile, care sunt combinaţi cu o încărcătură de chimioterapie care ucide celulele. Acesta a fost dezvoltat împreună cu Daiichi Sankyo din Japonia.