Afacerea care i-ar putea scoate pe mulți români din probleme! Un român a dezvoltat o afacere pe care mulți alți tineri ar putea să o aibă, dacă locuiesc la curte. Acesta se așteaptă ca vânzările să crească și mai mult.
Te-ar putea interesa și Harta salariilor, pe județe. Top cele mai bine plătite joburi în primăvara anului 2024
Un tânăr din județul Olt vinde un produs foarte căutat, după ce și-a construit o fermă. Cererea este mare, iar prețul pentru acest produs s-a scumpit considerabil în ultimii ani.
Nu mai e mult până la marea Sărbătoare a Paștelui, iar creștinii ortodocși se pregătesc deja de listele pentru cumpărături.
Desigur, de pe masa de Paște nu pot lipsi celebrele ouă roșii, care reprezintă un simbol al acestei sărbătoare sfinte.
Mulți dintre ei se grăbesc, deja, să își rezerve cantitatea dorită pentru următoarea perioadă, ceea ce înseamnă că vânzările producătorilor de ouă vor crește.
Este și cazul lui Vladimir Lăpădat, tânărul care are o fermă de păsări în județul Olt.
Românul vinde ouăle în supermarketuri, dar și persoanelor fizice, clienți care vin de ani de zile să cumpere produsele de la ferma lui.
„Cererea creşte cu 30%. Undeva la 10.000 – 15.000 de ouă pe săptămână în plus faţă de cât livrăm în mod normal. Avem clienţi care ne sună şi îşi rezervă cantitatea. Pentru că vor să fie siguri că au cele mai proaspete ouă pe masă”, a transmis Vladimir Lăpădat pentru Observator News.
Afacerea tânărului are mare succes, mai ales în această perioadă. Costul pentru ouăle vândute în marile magazine a crescut și cu 45 la sută din 2022 și până în prezent.
O caserolă cu 6 ouă costă în jur de 16 lei, în magazine. Pentru cele cu 10 ouă, prețul ajunge și la 20 de lei.
Este vorba și de produsele ecologice, cele de cod zero. Deci, în cazul produselor care au cod 3, prețul este mai ieftin, însă specialiștii spun că aceste ouă nu sunt tocmai sănătoase.
Te-ar putea interesa și Va pierde România compania Tarom în favoarea Qatarului? Sorin Grindeanu: „Ne interesează este să scoatem Tarom din această zona nefericită”
„Ouăle cu cod 0 sunt mult mai nutritive. Pentru că găina a mâncat alimente certificate, ecologice. Plus că au spaţiu mai mult. Pe fiecare ou avem. Ca primă cifră, întotdeauna indică ce tip de ou este. Cod 0, 1, 2 sau 3”, a transmis Fabius Antal, nutriţionist, conform Observator.ro.