Carne de pasăre cu salmonella, descoperită în magazinele din România. Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), s-a decis rechemarea produsului ”Sferturi posterioare de pui congelate”, la 10 kilograme, numărul de lot 228/3/23, cu data de expirare 16.08.2025. Producătorul este Cedrob S.A.
Persoanele care l-au cumpărat sunt sfătuite să nu îl consume şi să îl returneze în magazinul de unde l-au achiziţionat, împreună cu bonul fiscal
Toxiinfecţiile alimentare provocate de Salmonella Enteritidis se manifestă prin tulburări gastrointestinale însoţite deseori de febră în primele 48 de ore de la consum. Carne de pasăre cu salmonella descoperită în magazinele românești. Produsul a fost importat din Polonia și a fost retras de la vânzare. Persoanele au cumpărat produsul sunt sfătuite să nu îl consume. Acestora li se recomandă să-l returneze în magazinul din care l-au achiziționat, împreună cu bonul fiscal. Astfel, își vor primi banii înapoi pentru acest lot de carne de pasăre cu salmonella.
Potrivit unui anunț postat pe site-ul Autoritatea Naționață Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), carnea de pui cu salmonella poate poate pune în pericol sănătatea umană. În aceste condiții, autoritățile au dispus rechemarea în magazine a lotului de carne infestat cu bacteria Enteritidis.
Persoanele au cumpărat produsul sunt sfătuite să nu îl consume. Acestora li se recomandă să-l returneze în magazinul din care l-au achiziționat, împreună cu bonul fiscal. Astfel, își vor primi banii înapoi pentru acest lot de carne de pasăre cu salmonella.
Salmonella o bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase. Se poate spune că este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare. Bacteria contaminează omul prin ingestia de produse alimentare infestate sau de apă. Salmonella poate proveni din mai multe surse, după cum urmează:
Dacă bacteria este prezentă în alimente, gustul, aspectul sau mirosul acestora nu este schimbat. Drept care trebuie urmate de reguli:
Perioada de incubație, adică perioada dintre expunere și manifestarea bolii poate dura de la 6 ore până la 6 zile. Diareea, unul din simptom, poate dura până la 10 zile. Într-un astfel de caz, pacientul poate avea nevoie de câteva luni înainte că intestinele să revină la o activitate normală. Semnele și simptomele posibile ale infecției cu Salmonella includ:
În concluzie, cei care au achiziționat și au apucat să consume carne de pasăre cu salmonella din lotul respectiv, trebuie să fie atenți la aceste simptome. În cazul în care apar și persistă, se recomandă să consulte un medic.
Citeşte şi: