- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Ana Birchall, fostul ministru al Justiției și actualul candidat la președinție deține lingouri de aur de 324.000 de euro și investiții în companii străine nelistate de 23 de milioane de euro!

21 Aug, 13:00 • Garey Amyra
Ana Birchall este fostul ministru al Justiției și fost vicepremier. De asemenea, este și actualul candidat la alegerile prezidențiale. Dacă mulți nu știu, aceasta are investiții colosale în diverse proiecte la nivel național, dar și internațional. Ai mai jos toate detaliile.
Ana Birchall, fostul ministru al Justiției și actualul candidat la președinție deține lingouri de aur de 324.000 de euro și investiții în companii străine nelistate de 23 de milioane de euro!

Ana Birchall, fost ministru al justiţiei, fost vicepremier şi actual candidat la alegerile prezidenţiale, are investiţii în titluri de stat în valoare de aproximativ 2,3 milioane de lei (454.700 de euro), în lei, dolari şi euro, pentru care a primit cupoane de 88.000 de lei (17.700 de euro), potrivit datelor din ultima declaraţie de avere, depusă în aprilie 2024.

Citește și Incredibil! Omul de afaceri care a trăit o viață de lux în pandemie. Și-a cumpărat o insulă paradisiacă cu banii furați de la stat

Totodată, Ana Birchall are investiţii financiare în străinătate în companii private nelistate în valoare de 23 mil. euro, dar şi bijuterii de 65.000 de euro dobândite între 1996 şi 2023, lingouri de aur de 324.220 de euro dobândite în 2011-2024, conturi curente, depozite bancare, terenuri şi imobile.

Pentru cei ce nu știu, fostul vicepremier și ministru al Justiției, Ana Birchal, este una dintre cele mai bogate persoane din România. Averea sa este estimată la peste 23 de milioane de dolari.

Banii nu stau pe loc pentru că sumele cresc constant, datorită veniturilor impresionante și a investițiilor care produc alte milioane de dolari, conform ZF.ro.

Ana Birchall, pe culmile succesului

Din declarația de avere oficială se poate observa că fostul lider PSD are multe terenuri și locuințe, inclusiv un apartament de peste 300 de metri pătrați în Capitală, dar și două case în SUA, dobândite până în anul 2002, înainte ca aceasta să intre în politică sau în proiecte ce țin de bijterii și lingouri de aur.

Citește și Recalcularea pensiilor, eșec total! Un român s-a trezit fără bani. „Am zis că înnebunesc. E cu 2.000 de lei mai puţin”

Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, în calitate de avocat în cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatură din lume.

Începând cu anul 2003, aceasta s-a alăturat echipei Ministerului Afacerilor Externe, promovând interesele României de integrare în NATO şi aderare la UE.

După aceea, Ana Birchall a luat decizia de a se implica și în politică, deținând funcția de vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale României, ministru al Justiței, ministru delegat pentru Afaceri Europene, înalt reprezentat al Guvernului pentru relația cu SUA și Afaceri Europene, deputat în Parlamentul României, președinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților, președinte al Comisiei Speciale pentru Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, președinte al Delegației Parlamentului României la OSCE.