- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bani de la stat pentru agricultori. Se dau 1000 de euro românilor care cultivă în sere

30 Oct, 12:37 • Bruma Loredana
Marcel Ciolacu anunță că a fost alocat un buget de aproape 125 de milioane de lei pentru producătorii agricoli care cultivă legume în sere. Sprijinul financiar este calculat în funcție de suprafața cultivată.
Bani de la stat pentru agricultori. Se dau 1000 de euro românilor care cultivă în sere

Bani de la stat pentru agricultori. Sunt vești bune de la Guvern. A fost alocat un buget de 125 de milioane de lei pentru producătorii agricoli care cultivă legume în sere. Anunțul a fost făcut miercuri, 30 octombrie, chiar de Marcel Ciolacu.

Bani de la stat pentru agricultori. Vești bune de la Guvern

Marcel Ciolacu a anunțat înainte de ședința de Guvern de miercuri că agricultorii care cultivă legume în sere vor primi bani de la stat.

„Sprijinim în continuare producătorii agricoli din domeniul vegetal să cultive legume româneşti în sere şi solarii. Sprijinul de 1.000 de euro pentru 1.000 de metri pătraţi per beneficiar va fi acordat pentru firmele ce desfăşoară activităţi de producţie.

Susţinem astfel producţia de legume cultivate în spaţii protejate şi alocăm aproape 125 de milioane de lei pentru acest proiect”, a precizat premierul Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax. 

Citește și Marcel Ciolacu, mesaj pentru românii care se tem de majorarea taxelor în 2025: „Vă rog eu frumos, opriți-vă!”

Hotărârea de guvern aflată pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern prevede aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate pentru perioada 2024 – 2025.

„Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României, în perioada 2024 – 2025, pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate, respectiv tomate, ardei gras şi/sau lung şi/sau gogoşar, castraveţi, fasole păstăi, salată, spanac, ceapă verde. Schema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor/întreprinderilor unice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate. Autorităţile competente responsabile cu implementarea schemei sunt direcţiile pentru agricultură judeţene, centrele locale/judeţene şi respectiv ale municipiului Bucureşti ale Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi oficiile fitosanitare din cadrul Autorităţii Naţionale Fitosanitare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Citește și Care sunt cele mai profitabile culturi în agricultura românească