- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bani grei pentru educație! Iată cât costă începutul școlii în România și în alte țări europene

04 Sep, 21:00 • Preda Silvia
Părinții cu dare de mână cheltuie bani grei pentru începutul noului an şcolar. Rechizitele s-au scumpit iar pregătirea copiilor pentru școală e o provocare financiară pentru cei cu salarii mici.
Bani grei pentru educație! Iată cât costă începutul școlii în România și în alte țări europene

Se dau bani grei pentru educație. În multe țări cu salarii relativ mici părinții cheltuie mai mult pentru pregătirea copiilor decât părinții din state mai bogate din Europa, informează Antena 3 CNN.

În România, preţul unui ghiozdan bun variază între 150 şi 1.000 de lei, la care se adaugă rechizitele. Toate lucrurile necesare copilului în anul școlar costă aproximativ 500 de lei. Dacă adăugăm şi hainele pentru începutul de an şcolar cheltuielile totale ajung la aproximativ 2.500 de lei.

În Germania, părinţii cheltuie aproximativ 200 de euro, iar în Franţa 150 de euro, arată sursa citată.

Citește și: Schimbare radicală în școli: Elevii din România vor putea lipsi de la școală mai mult. Directorii se confruntă cu noi reguli

Câți bani cheltuie părinții din alte țări europene la începutul noului an școlar

În topul statelor europene în privința costului rechizitelor școlare se află Spania și Italia. Un ghiozdan complet echipat în Spania poate ajunge la 200 de euro.

Bani grei pentru educație! Cât îi costă pe părinții din alte țări europene începutul noului an școlar
Bani grei pentru educație! Cât îi costă pe părinții din alte țări europene începutul noului an școlar

Costul mediu al întoarcerii elevilor la școală în 2024, în Spania, va fi de aproape 500 de euro, cu aproximativ 23 de euro mai mult decât anul trecut.

Și părinții din Marea Britanie cheltuie mult pentru pregătirea copiilor. Întoarcerea la școală ar putea să îi coste pe acești părinți chiar și peste 400 de euro.

Luni, 9 septembrie 2024, va fi prima zi de școală pentru elevi. Din punct de vedere administrativ, anul școlar 2024 – 2025 începe la data de 1 septembrie 2024, se încheie la data de 31 august 2025 și are o durată de 36 de săptămâni de cursuri, informează Ministerul Educației.

Structura anului școlar 2024-2025 este împărțită în cinci module iar elevii vor avea câte o mică vacanță la finalizarea fiecărui modul.

Vezi și: Schimbare uriașă la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Ce vor putea face elevii