„Nu ne propunem o anume cota de piata, sau un numar de clienti. Vom incerca, printre altele sa crestem piata instrumentelor cu venit fix”, a declarat Claudia Butac, directorul societatii, citata de NewsIn.
Investitorii straini au manifestat un apetit tot mai ridicat pentru titluri emise in lei, in ultimul an, datorita aprecierii cursului leului dar si a dobanzilor destul de ridicate. ABN Amro a fost consultant financiar pentru emisiunea de obligatiuni in lei, in valoare de 525 milioane de lei (150 mil. euro), derulata de Banca Mondiala in 2006.
ABN Amro Securities a obtinut autorizarea de functionare de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) la sfarsitul saptamanii trecute.
„In data de 11 ianuarie am primit autorizarea CNVM si speram ca pana in februarie sa obtinem autorizarea completa ca membru al Bursei de Valori Bucuresti si al Depozitarului Central”, a mai spus Butac.
ABN Amro Securities de brokeraj a activat pe piata romaneasca de capital pana in anul 2000, cand, in urma unei decizii globale a grupului si-a incetat activitatea. Pana in luna martie, societatea de brokeraj are obligatia de a deveni membru al Fondului de Compensare a Investitorilor.
ABN Amro Securities are un capital social de 3,64 milioane de lei (1,07 mil. euro). Actionarul majoritar este ABN Amro Bank, care detine peste 98% din capital, actionarii minoritarii fiind Amsterdam- Rotterdam Bank, Algemene Bank Nederland, Breschou si Tebema cu cate 0,46% din capital.
Din Consiliul de Administratie al societatii fac parte Arie Job Blok – presedinte, Claudia Butac si Marcel Duhaneanu – membri, conducerea urmand sa fie asigurata de Claudia Butac si Marius-Adrian Lupu.
ABN Amro avea active de 4,76 miliarde lei (1,35 miliarde euro) la sfarsitul lunii septembrie 2006 si controla 3,14% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale.