Astfel, actiunile Impact au pierdut 14,87% in primele 20 de minute ale sedintei, pana la 0,372 lei/actiune, potrivit datelor BVB.
Actiunile Impact au fost suspendate de la tranzactionare in luna iulie, in urma deciziei prin care Tribunalul Bucuresti a admis deschiderea procedurii de insolventa la cererea unei firme din Ploiesti.
„In data de 11 august, Curtea de Apel Bucuresti a suspendat provizoriu aceasta decizie, prin sentinta irevocabila, urmand ca solutionarea definitiva a cauzei sa fie hotarata odata cu recursul inaintat de Impact”, se arata intr-un comunicat al Impact.
Reprezentantii companiei au precizat ca desi nu au fost tranzactionate actiunile, activitatea Impact s-a desfasurat in mod continuu in toata perioada.
Vanzari lunare de 3 ori mai mari decat media pietei
Reprezentantii Impact au mai spus ca firma se situeaza cu mult peste media pietei la capitolul unitati contractate lunar, desi vanzarile companiei s-au redus in primele 9 luni ale lui 2010 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul crizei.
Astfel, daca raportul „Mid Year Report” al companiei Colliers International indica o medie lunara de 2,63 unitati rezidentiale vandute per ansamblu (in cele 37 de ansambluri analizate din Bucuresti), Impact a contractat, in medie (in Bucuresti doar) peste 7 unitati rezidentiale/luna in primele 9 luni ale anului in curs.
De asemenea, in primele 9 luni ale anului 2010 Impact si-a diminuat cu 52,91% cheltuielile operationale comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, datorita restructurarii activitatii, conform datelor companiei.
Impact a raportat la 9 luni si dublarea indicatorului de lichiditate, care se datoreaza, pe de o parte, reesalonarii unui imprumut in valoare de 12,8 milioane euro si, pe de alta parte, faptului ca Impact detine un portofoliu de active suficient de lichide pentru a asigura achitarea datoriilor curente.
De altfel, compania a rambursat credite in valoare de 3,86 milioane de euro in primele noua luni ale lui 2010. Mai mult, din cashflow-ul de la sfarsitul lunii septembrie rezulta disponibilitati banesti nete din activitatea de exploatare in suma de 2 milioane de lei, potrivit companiei.
Posibilitati de investitii in loturi mici de teren
Incepand din mai 2010, Impact a realizat lotizarea unora din terenurile din portofoliu in parcele mai mici, potrivite pentru constructia de case si dezvoltarea de mici afaceri (restaurante, scoli, gradinite, magazine, benzinarii).
De altfel, in primele noua luni ale anului compania a semnat antecontracte pentru vanzarea de terenuri in suma de 850.000 lei.
Spatii de birouri pentru afaceri de familie
Impact s-a implicat intr-un proiect dedicat micilor intreprinzatori – un Centru de Sprijinire a Afacerilor realizat in Bucuresti.
Acest centru reprezinta un concept prin care chiriasii (mici antreprenori si afaceri de familie) vor beneficia nu numai de spatiile de birouri, ci si de un pachet de servicii – suport menit sa le faciliteze dezvoltarea: acces la salile de sedinte, la sala de conferinte si intruniri, la receptie si serviciul de colectare si distribuire a corespondentei, la reteaua broadband sau la servicii de self-banking.
Proiectul va fi dezvoltat cu sprijin european, prin accesarea de fonduri structurale, au spus reprezentantii Impact.
Locuinte cu dimensiuni reduse
Apartamentele oferite spre vanzare de companie au fost recompartimentate. Astfel, daca in 2009 suprafata medie a apartamentelor vandute in Bucuresti a fost de 85 mp, anul acesta Impact a redus suprafata medie a apartamentelor vandute la 80 mp, iar a locuintelor aflate acum in portofoliu la 75 mp.