„Am propus acordarea de dividende in bani pentru a veni in sprijinul SSIF-urilor, intr-o perioada in care criza financiara si-a facut simtite efectele, unul dintre acestea fiind lipsa de lichiditati. Dorim astfel sa asiguram un suport financiar celor care reprezinta de fapt baza pietei de capital, anume intermediarii”, a declarat Teodor Ancuta, presedintele si directorul general al Bursei din Sibiu.
Propunerea va fi supusa la vot in cadrul adunarii actionarilor din 9-10 aprilie, potrivit unui comunicat transmis vineri de catre institutie.
Bursa din Sibiu a incheiat anul trecut cu un profit net estimat la 1,15 milioane lei (270.000 euro), in usoara crestere fata de cel din 2007, care s-a cifrat la 1 milion de lei.
Bursa sibiana mai pregateste lansarea derivatelor pe indicele Dow Jones, urmand sa discute, in acest sens, cu reprezentantii Bursei de la Chicago (Chicago Board of Options Exchange), pentru implementarea derivatelor pe indicele american.
Bursa din Sibiu, Casa Romana de Compensatie si Depozitarul Sibex au hotarat ca din profitul obtinut in 2009 sa cumpere sediul unde cele 3 institutii isi desfasoara activitatea.
Bursa din Sibiu are un capital social de 20,57 milioane lei (4,84 mil. euro), divizat in 102.870 actiuni, iar dupa capitalizarea profitului de anul trecut, capitalul social va ajunge la 21,53 milioane lei (5,07 mil. euro), impartit in 107.632 actiuni, cu valoarea nominala de 200 lei.
Printre actionarii importanti ai Bursei din Sibiu se numara SSIF HTI Valori Mobiliare, cu aproape 8% din capitalul social, Broker Cluj, cu 6,6% din capitalul social, SSIF Nova Invest, cu o participatie de 5,8%, casa de brokeraj WBS Romania, cu 5,45% din actiuni, si KBC Securities, cu circa 4,5% din capitalul social al Sibex. De asemenea, Bursa din Varsovia controleaza 1,93% din actiunile Sibex.