- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bursa din Sibiu: Scaderi importante pentru cotatiile futures ale Dow Jones

23 Feb, 18:34 • Redactia DailyBusiness
In cea de-a treia sedinta a saptamanii, investitorii de pe Bursa din Sibiu au avut parte de evolutii mixte pe segmentul financiar sl de scaderi ample pe sectorul indici. Ca nivel de lichiditate, sesiunea a fost una buna cu circa 4000 contracte incheiate pana la ora 17.30, valoarea acestora cifrandu-se la 20 milioane lei, relateaza Sibex, intr-un comunicat de presa.
Bursa din Sibiu: Scaderi importante pentru cotatiile futures ale Dow Jones

Pe segmentul SIF cotatiile DESIF5 au evoluat nehotarat in prima jumatate a sedintei, schimbarile de directie fiind dese, mai ales pe scadenta martie care atrage in continuare cele mai mari volume. Apoi tendinta dominanta a fost cea pozitiva, cu aprecieri pe toate cele trei scadente tranzactionate, momentul de varf al acestora pe termen scurt fiind intre orele 15-16. Dupa ora 16,00 cresterile s-au temperat din nou si, pe fondul influentei externe a burselor europene, respectiv a deschiderii pe minus a NYSE, variatiile s-au apropiat de zero sau au trecut din nou usor pe minus. Pentru martie, numarul contractelor DESIF5 era de 2200 iar cotatia acumula, la ora 17.30 un castig foarte modest de 0,04%. Pentru iunie se observa o scadere de 0,21% iar pe septembrie cotatia urca cu 0,73%, insa pe un volum redus. Sentimentul predominant in piata a fost cel de nehotarare, in conditiile in care bursele europene care au continuat sa acuze influenta negativa a tensiunilor din Orientul Mijlociu, Libia fiind in pragul razboiului civil De asemenea, pretul petrolului a ajuns pe fondul acelorasi influente la un record pe ultimii doi ani in Europa.

Daca pe DESIF5 preturile au fluctuat in ambele sensuri, in schimb pentru derivatele pe Dow Jones directia a fost una exclusiv pe minus, in conditiile in care bursele europene au scazut astazi, dupa ce indicele american inchidea sedinta de ieri de la NYSE cu o scadere puternica de 178.46 puncte. De asemenea cotatia petrolului a ajuns la maximul ultimelor 28 luni pe fondul tensiunilor din Libia. Eurostat a anuntat nivelul comenzilor industriale noi la nivelul lunii precedente; indicatorul arata un avans de 2.1%, contrar asteptarilor specialistilor, care estimau o scadere de 0.8 procente. Pe piata Sibex, la ora 16:30, indicele DJIA scadea cu 82 puncte pe scadenta martie 2011, in timp ce pe scadenta Iunie 2011 cotatia indicelui inregistra o depreciere de 113 puncte. Pe scadenta septembrie 2011 indicele american scadea cu 85 puncte, aceeasi scadere inregistrandu-se si pe scadenta decembrie.

Derivatele pe actiunile Fondul Proprietatea au evoluat la randul lor mixt, perioadele cand pretul a testat si teritoriul negativ si cel pozitiv observandu-se pe ambele scadente. La ora 17.30 DEFPR martie pierdea 0,3 % dupa ce de-a lungul zilei a castigat pana la 1,18%. DEFPR iunie stationa, la aceeasi ora, la nivelul de la inchiderea precedenta. Numarul contractelor pe acest produs se ridica la circa 150.

Pe piata interbancara, leul a bifat inca o zi de aprecieri, BNR stabilind un curs oficial de 4.2261 lei/euro. Pe piata derivatelor de la Sibiu, investitorii au actionat, insa cu mai multe prudenta, fiind influentati si de evolutiile valutelor din regiune, care au inregistrat corectii fata de moneda unica europeana. Astfel, cotatia contractului futures pe perechea valutara EUR/RON cu scadenta martie a crescut fata de pretul de inchidere din sedinta anterioara cu 2 bani.

Pe segmentul aurului, participantii au mizat pe crestere, la ora 17:30 cotatia unciei crescand cu 10,4 dolari pe scadenta februarie, in timp ce pe scadenta aprilie cresterea era de 7,2 dolari. Cotatia aurului a fluctuat la New York in jurul maximului ultimelor 7 saptamani, pe fondul temerilor ca tensiunile din Libia si din Orientul Mijlociu dar si ca inflatia vor creste cererea de metal pretios.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...