Pe segmentul SIF cotatiile DESIF5 au evoluat nehotarat in prima jumatate a sedintei, schimbarile de directie fiind dese, mai ales pe scadenta martie care atrage in continuare cele mai mari volume. Apoi tendinta dominanta a fost cea pozitiva, cu aprecieri pe toate cele trei scadente tranzactionate, momentul de varf al acestora pe termen scurt fiind intre orele 15-16. Dupa ora 16,00 cresterile s-au temperat din nou si, pe fondul influentei externe a burselor europene, respectiv a deschiderii pe minus a NYSE, variatiile s-au apropiat de zero sau au trecut din nou usor pe minus. Pentru martie, numarul contractelor DESIF5 era de 2200 iar cotatia acumula, la ora 17.30 un castig foarte modest de 0,04%. Pentru iunie se observa o scadere de 0,21% iar pe septembrie cotatia urca cu 0,73%, insa pe un volum redus. Sentimentul predominant in piata a fost cel de nehotarare, in conditiile in care bursele europene care au continuat sa acuze influenta negativa a tensiunilor din Orientul Mijlociu, Libia fiind in pragul razboiului civil De asemenea, pretul petrolului a ajuns pe fondul acelorasi influente la un record pe ultimii doi ani in Europa.
Daca pe DESIF5 preturile au fluctuat in ambele sensuri, in schimb pentru derivatele pe Dow Jones directia a fost una exclusiv pe minus, in conditiile in care bursele europene au scazut astazi, dupa ce indicele american inchidea sedinta de ieri de la NYSE cu o scadere puternica de 178.46 puncte. De asemenea cotatia petrolului a ajuns la maximul ultimelor 28 luni pe fondul tensiunilor din Libia. Eurostat a anuntat nivelul comenzilor industriale noi la nivelul lunii precedente; indicatorul arata un avans de 2.1%, contrar asteptarilor specialistilor, care estimau o scadere de 0.8 procente. Pe piata Sibex, la ora 16:30, indicele DJIA scadea cu 82 puncte pe scadenta martie 2011, in timp ce pe scadenta Iunie 2011 cotatia indicelui inregistra o depreciere de 113 puncte. Pe scadenta septembrie 2011 indicele american scadea cu 85 puncte, aceeasi scadere inregistrandu-se si pe scadenta decembrie.
Derivatele pe actiunile Fondul Proprietatea au evoluat la randul lor mixt, perioadele cand pretul a testat si teritoriul negativ si cel pozitiv observandu-se pe ambele scadente. La ora 17.30 DEFPR martie pierdea 0,3 % dupa ce de-a lungul zilei a castigat pana la 1,18%. DEFPR iunie stationa, la aceeasi ora, la nivelul de la inchiderea precedenta. Numarul contractelor pe acest produs se ridica la circa 150.
Pe piata interbancara, leul a bifat inca o zi de aprecieri, BNR stabilind un curs oficial de 4.2261 lei/euro. Pe piata derivatelor de la Sibiu, investitorii au actionat, insa cu mai multe prudenta, fiind influentati si de evolutiile valutelor din regiune, care au inregistrat corectii fata de moneda unica europeana. Astfel, cotatia contractului futures pe perechea valutara EUR/RON cu scadenta martie a crescut fata de pretul de inchidere din sedinta anterioara cu 2 bani.
Pe segmentul aurului, participantii au mizat pe crestere, la ora 17:30 cotatia unciei crescand cu 10,4 dolari pe scadenta februarie, in timp ce pe scadenta aprilie cresterea era de 7,2 dolari. Cotatia aurului a fluctuat la New York in jurul maximului ultimelor 7 saptamani, pe fondul temerilor ca tensiunile din Libia si din Orientul Mijlociu dar si ca inflatia vor creste cererea de metal pretios.