Potrivit CNVM, Catalin Chelu ar fi trebuit sa declare persoanele cu care actiona in mod concertat la adunarea generala a actionarilor din aprilie 2008 si sa includa urmatoarele firme: Iledificia, Comrimet, Lineas Trade, Libron Consulting si Epsomatic si persoana fizica Rimar Cezar. In acelasi timp, Chelu se face vinovat de depasirea pragului legal de 1% din capitalul social al SIF Oltenia.
De asemenea, CNVM a amendat conducerea SIF Oltenia, formata din presedintele Dinel Staicu, vicepresedintele Tudor Ciurezu si membrul in consiliul de administratie Florian Buzatu, cu cate 2.000 lei, deoarece nu a calculat limitele de detinere si nu a suspendat drepturile de vot ale celor care au actionat in mod concertat la adunarea generala din 23/24 aprilie 2008.
Totodata, CNVM a constatat in urma unei analize a corpului de control, efectuata pe baza documentelor de la adunarile generale din 23/24 aprilie si 28/29 august ale SIF Oltenia, ca, impreuna cu alte persoane, Catalin Chelu actiona in mod concertat si a depasit limita maxima a detinerilor la un SIF prevazuta de legea pietei de capital.
Actionarii SIF Oltenia au fost convocati in 28 si 29 august si au decis sa il mentina in functia de presedinte si director general pe Dinel Staicu, in ciuda proceselor in care este implicat.
Florian Buzatu, membru in consiliul de administratie al SIF5, declarase in ziua adunarii generale ca 62% din actionarii societatii de investitii, prezenti la a doua convocare a adunarii generale, si-au dat girul pentru mentinerea lui Staicu la conducere.
Buzatu a explicat ca actionarii SIF Oltenia nu au vazut niciun motiv sa il suspende din functie pe Dinel Staicu pana la pronuntarea instantei in procesul in care este implicat. Ulterior, Catalin Chelu a sustinut intr-o emisiune de la Money Channel ca lui i-au fost blocate drepturile de vot in adunarea din 29 august, pe motiv ca a actionat in mod concertat.
Potrivit legislatiei in vigoare, investitorii nu pot detine mai mult de 1% din actiunile unei societati de investitii financiare (SIF).