„Credem în potențialul pieței de capital de la noi și vrem să valorificăm contextul pe care aceasta ni-l oferă odată cu listarea companiei, pentru a accelera strategia Grupului de a investi în oportunități de dezvoltare premium sustenabile în zone exclusiviste ale Bucureștiului și în alte regiuni din țară”
, a spus Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.
„Încheierea ofertei a adus o infuzie de capital în companie de 260 milioane de lei. Fiecare leu al investitorilor instituționali sau de retail este asemeni unui vot de încredere în echipa voastră, în planurile voastre, în strategia One”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.
„Prin intermediul celor 13 companii care s-au listat de la începutul anului, cu o capitalizare cumulată de 911,6 milioane euro, Bursa de Valori București și-a lărgit semnificativ reprezentativitatea. Avem încredere că prezența One United Properties la bursă va deschide apetitul investitorilor pentru noi tranzacții și va impulsiona și pe alți antreprenori români să se finanțeze prin piața de capital”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursei de Valori București.
One United Properties a încheiat cu succes prima ofertă publică inițială primară de acțiuni din șapte ani prin care compania a emis acțiuni noi destinate majorării de capital. Fondurile atrase în urma ofertei, de aproximativ 260 milioane de lei, vor susține strategia de dezvoltare a One United Properties. La încheierea ofertei, prețul final a fost stabilit la 2 lei per acțiune, capitalizarea anticipată a companiei fiind de 2,86 miliarde de lei.
Compania devine astfel a treia cea mai mare companie antreprenorială românească listată la Bursa de Valori București și intră în top 10 companii listate după capitalizarea bursieră. Oferta publică inițială a dezvoltatorului derulată în perioada 22 iunie – 2 iulie a fost suprasubscrisă în ambele tranșe, atât pe segmentul investitorilor instituționali, cât și al celor de retail, investitorii dovedind un interes considerabil pentru companie încă din prima zi de subscriere, când segmentul de retail cu alocare garantată a fost subscris în primele 40 de secunde.
Intermediarul ofertei este BRK Financial Group (prin Răzvan Raț, Director General Adjunct), în timp ce Swiss Capital (prin Bogdan Juravle, Director General) face parte din grupul de distribuție. Filip & Company (prin Alexandru Bîrsan, avocat partener, și Olga Niță, avocat partener) a asistat juridic One United Properties în legătură cu oferta publică și listarea.
„Astăzi, noi, consultanții, încheiem drumul care aduce One United Properties în piață. Dar povestea One ca emitent listat este abia la început”, spune Alexandru Bîrsan, Partener Filip & Company.
„După cum am văzut cu toții, One United Properties a atras un interes uriaș atât din zona investitorilor instituționali, cât și din zona investitorilor de retail. În ceea ce-i privește pe aceștia din urmă, tranșa cu alocare garantată a fost subscrisă în mai puțin de 40 de secunde de la deschidere, iar tranșa cu alocare pro-rata a fost subscrisă de peste 9 ori, în condițiile în care retailului i-a fost alocată o cotă foarte generoasă din întreaga ofertă, 37%. Sper să nu greșesc, dar este primul IPO în care investitorii de retail primesc mai mult de o treime din ofertă. Practic sunt create premisele ca ONE să devină o acțiune de tip Blue Chip. Această listare este punctul culminant al unui proces intensiv și colaborativ pe care l-am desfășurat alături de echipa One United Properties, atât în ceea ce privește redactarea prospectului, cât și în ceea ce privește întâlnirile cu investitorii instituționali”, a menționat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.