Profitul net al societatii a crescut cu 24%, in euro, la un nivel de 3,55 mil. euro (12,5 mil. lei), fata de 2,85 mil. euro (10,3 mil. lei) in primele noua luni ale lui 2005.
„Cresterea cifrei de afaceri se datoreaza, in primul rand cresterii semnificative a cererii pentru produsele noastre la nivel national si orientarii noastre catre produse cu un grad tehnologic ridicat si valoare adaugata mare. In aceste conditii, printr-un control eficient al costurilor am reusit si o crestere a profitului”, a declarat pentru DailyBusiness, Razvan Batranu, directorul general al Ductil Buzau.
Cresterea cererii pentru electrozi de sudura se datoreaza, in principal, cresterii sectorului constructiilor metalice. In ultimii ani, santierele navale romanesti, care sunt unii din cei mai importanti clienti ai Ductil, au inregistrat cresteri importante ale cantitatilor de otel prelucrate, datorita comenzilor numeroase primite din partea armatorilor.
„Pentru acest an ne popunem sa depasim indicatorii bugetati. Asteptarile noastre sunt ca acest trend de crestere sa se mentina si in urmatorii ani”, a spus Batranu.
Ductil Buzau si-a bugetat pentru acest an un profit net de 4 mil. euro (14,1 mil. lei) la o cifra de afaceri de 35,4 mil. euro (125,3 mil. lei).
Anul trecut, compania a realizat o cifra de afaceri de 32,4 mil. euro (117,5 mil. lei) si un profit net de 3,68 mil. euro (13,3 mil. lei).
Actionarul majoritar al Ductil Buzau este controlata de compania italiana Air Liquide Welding, care detine circa 71% din actiuni.
Titlurile Ductil sunt listate pe RASDAQ, unde au inregistrat vineri o crestere de 25% in urma publicarii rezultatelor financiare. La jumatatea sedintei de tranzactionare, cotatia actiunilor Ductil era de 0,9 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei ridicandu-se la 47 mil. euro.