- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Flamingo incepe emisiunea de obligatiuni pe 3 decembrie

23 Nov, 16:53 • Redactia DailyBusiness
Flamingo International demareaza emisiunea de obligatiuni convertibile pe 3 decembrie 2009, iar procesul de recapitalizare ar putea aduce companiei 7 mil. euro, pana la 12 ianuarie 2010, a anuntat luni compania.
Flamingo incepe emisiunea de obligatiuni pe 3 decembrie

Flamingo International, unul dintre primii 3 jucatori din piata locala de electronice, electrocasnice si IT&C, a primit pe 19 noiembrie acordul CNVM pentru emisiunea de obligatiuni convertibile, menita a recapitaliza compania.

Intregul proces va demara pe 3 decembrie 2009 si este programat sa se finalizeze pe data de 12 ianuarie 2010. Recapitalizarea companiei, coroborata cu restructurarea datoriei catre funizori, proprietarii de spatii comerciale si banci, reprezinta modalitatea de iesire din criza. Aprobarea de catre CNVM a emisiunii de obligatiuni aduce Flamingo cu un pas mai aproape de finalizarea acestui plan, se arata in comunicatul companiei.

Proiectul emisiunii de obligatiuni a fost demarat in vara acestui an, dar a fost intarziat cu mai mult de 3 luni din cauza grevei magistratilor si a unei actiuni in instanta demarata de un fost actionar al companiei, fondul QVT.

„Aceasta intarzieriere a avut ca efect nu doar decalarea demararii emisiunii de obligatiuni, dar si crearea unei stari de nervozitate in cadrul anumitor furnizori, care au fost mai putin rabdatori. In urmatoarele doua luni, dupa finalizarea finantarii companiei, vom discuta colaborarea viitoare cu toti furnizorii importanti, urmand sa lucram preferential cu cei care ne-au sustinut in toata aceasta perioada dificila”, se mentioneaza in comunicatul companiei.

Grupul Flamingo International aniverseaza in acest an 15 ani de activitate pe piata locala, avand ca principal obiect de activitate comertul cu produse IT&C, electronice si electrocasnice. Din anul 2005, compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel prima si singura companie din industrie prezenta pe piata de capital.