„Prin adresa inregistrata la Fondul Proprietatea la 19 ianuarie, domnul Bogdan Dragoi, Secretar de Stat in Ministerul Finantelor Publice, a adus la cunostiinta Fondului ca incepand cu data de 3 ianuarie acesta a demisionat din functia de membru in Consiliul de Administratie al Hidroelectrica. Avand in vedere decizia domnului Bogdan Dragoi apreciem ca in prezent nu mai poate fi vorba de un conflict de interese in ceea ce-l priveste in calitatea sa de presedinte al Comitetului Reprezentantilor”, se arata intr-un raport transmis de FP Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
In prospectul de listare al Fondului se preciza ca Bogdan Dragoi, Monica Maurer si Cristian Busu, membri ai Comitetului Reprezentantilor, pot fi in conflicte de interese din cauza functiilor detinute concomitent si la MFP, principalul actionaral Fondului, la Ministerul Economiei sau la companii din portofoliu, conform Mediafax.
Potrivit prospectului, in cazul in care un membru al Comitetului Reprezentantilor are, intr-o anumita operatiune, direct sau indirect, interese contrare intereselor Fondului Proprietatea, trebuie sa ii instiinteze despre aceasta pe ceilalti membri si pe auditorii interni si sa nu ia parte la nicio deliberare privitoare la aceasta operatiune. Un membru al CR are aceeasi obligatie daca stie ca intr-o anumita operatiune sunt interesate sotul sau sotia sa, rudele ori afinii sai pana la gradul al IV-lea inclusiv.
Totusi, membrii CR pot participa la deliberari si pot vota in cazul in care obiectul votului il constituie oferirea spre subscriere catre un membru sau catre rudele acestuia de actiuni sau obligatiuni ale FP, acordarea de catre un membru al CR sau de rudele acestuia a unui imprumut ori constituirea unei garantii in favoarea Fondului.
Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.
FP este administrat de Franklin Templeton Investment Management si va fi listat la BVB marti, 25 ianuarie.
La finalul anului trecut, statul detinea, prin Ministerul Finantelor Publice, 38,88% din actiunile FP, iar restul titlurlor erau in portofoliile a 175 de companii si fonduri de investitii (19,49%) si a 5.196 de persoane fizice (41,63%).