Cifra de afaceri a companiei s-a majorat tot de circa 2,3 ori, atingand un nivel de 41,8 mil. euro (148,2 mil. lei). In primele noua luni ale lui 2005, IAR inregistrase un profit net de 1,62 mil. euro (5,86 mil. lei) si afaceri de 18,2 mil. euro (66,1 mil. lei).
In trimestrul al treilea, IAR a inregistrat un profit net de 0,18 mil. euro (0,64 mil. lei), aferent unei cifre de afaceri de 13 mil euro (46,1 mil. lei).
IAR Brasov lucreaza in prezent la doua contracte pentru modernizarea unor elicoptere pentru aviatia si marina romana. Valoarea celor doua contracte care intra in cadrul programului NATO se ridica la circa peste 20 mil. euro.
Compania mai are in derulare si un contract cu armata Emiratelor Arabe Unite pentru livrarea a 25 de elicoptere Puma.
Actionarul majoritar al IAR Brasov este Ministerul Economiei si Comertului, care detine aproape 65% din actiuni. Un pachet de circa 7,3% se afla in posesia Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, iar SIF Transilvania are o participatie de 4,57%.
Guvernul a anuntat in prima parte a anului ca intentioneaza sa inceapa procesul de privatizare a IAR, dupa ce a purtat primele discutii cu reprezentanti ai grupului european de aeronautica EADS si ai grupului franco-german Eurocopter, filiala a grupului EADS, in luna martie.
Actiunile IAR Brasov sunt listate pe RASDAQ, fiind unele din cele mai profitabile plasamente in acest an, in conditiile in care pretul acestora a crescut de aproape 7 ori. Ultima cotatie pentru titlurile IAR a fost marti de 8,65 lei/actiune, fata de un pret de 1,25 lei/actiune la sfarsitul lui decembrie 2005.
Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 46,6 mil. euro.